неделя, 15 март 2020 г.
Кето пица с блат от тиквички
Продукти за блата:
3-4 бр. средно големи тиквички
3-4 бр. яйца
250 гр. кашкавал
Подправки: черен пипер, босилек, чесън, сол.
Примерни идеи за гарниране на пицата:
Въпрос на вкус е с какво ще гарнирате пицата. Карфиол, гъби, маслини, броколи, чушки, чери домати, бекон, шунка, кромид на колелца. Доматено пюре или лютеница.
За поръсване: кашкавал или пармезан.
Приготвяне:
Измиваме добре тиквичките и ги настъргваме на ренде, поръсваме със сол и ги оставяме да се отцедят от водата. След като се отцедят, ги изстискваме с ръце за да изтече и останалта в тиквичките течност. В голяма купа разбиваме яйцата, прибавяме тиквичките, настъргания на едро кашкавал и подправките. Разбъркваме добре сместа до пълно хомогенизиране. Поставяме кухненска хартия в тава за печене и я намазваме с масло. Изсипваме сместа за блата и я печем в загрята фурна на 180 градуса за 25 минути. През това време си нарязваме продуктите с които ще гранираме пицата. Малко преди да е напълно готов блата, мажем с доматен сос или лютеница и нареждаме отгоре желаните продукти. Слагаме отново във фурната за 10 минути. Накрая поръсваме с кашкавал или пармезан и отново запичаме.
неделя, 15 март 2020 г.
Кето пица с блат от тиквички
Продукти за блата:
3-4 бр. средно големи тиквички
3-4 бр. яйца
250 гр. кашкавал
Подправки: черен пипер, босилек, чесън, сол.
Примерни идеи за гарниране на пицата:
Въпрос на вкус е с какво ще гарнирате пицата. Карфиол, гъби, маслини, броколи, чушки, чери домати, бекон, шунка, кромид на колелца. Доматено пюре или лютеница.
За поръсване: кашкавал или пармезан.
Приготвяне:
Измиваме добре тиквичките и ги настъргваме на ренде, поръсваме със сол и ги оставяме да се отцедят от водата. След като се отцедят, ги изстискваме с ръце за да изтече и останалта в тиквичките течност. В голяма купа разбиваме яйцата, прибавяме тиквичките, настъргания на едро кашкавал и подправките. Разбъркваме добре сместа до пълно хомогенизиране. Поставяме кухненска хартия в тава за печене и я намазваме с масло. Изсипваме сместа за блата и я печем в загрята фурна на 180 градуса за 25 минути. През това време си нарязваме продуктите с които ще гранираме пицата. Малко преди да е напълно готов блата, мажем с доматен сос или лютеница и нареждаме отгоре желаните продукти. Слагаме отново във фурната за 10 минути. Накрая поръсваме с кашкавал или пармезан и отново запичаме.
Няма коментари:
Публикуване на коментар