вторник, 17 март 2020 г.

Домашни бисквити ''Навона" с фъстъчен крем


Сандвич бисквити с богат фъстъчен крем по средата. От дълги години успешно продавани на пазара. А ето, че можем да си ги приготвим и в домашни условия. Уникално вкусни са и ги препоръчвам горещо, особено за любителите на фъстъчения вкус.



Продукти за тестото:

2 бр. яйца
150 мл. мазнина ( 100 мл. масло + 50 мл. олио )
100 гр. захар
450-500 гр. брашно
1 с.л мед
1 бакпулвер
ванилия

За намазване - 1 жълтък

За крема:

170 гр. фъстъчен тахан
100 гр. масло
100 гр. пудра захар или 100 гр. мед

Всичко се обърква хубаво да стане гъст крем. Може да увеличите или намалите някои от съставките ваше усмотрение.

Приготвяне:

Смесват се всички продукти за тестото, Полученото тесто завиваме във фолио и го слагаме за 30 минути в хладилник. След което разточваме на кора с дебелина 3-4 мм, изрязваме кръгчета, поставяме ги в тава, която е покрита с хартия за печене. Намазваме всяко кръгче с жълтък. С вилица отгоре украсяваме, като правим вълнообразни линии, или минаваме с вилицата първо напречно, а после надлъжно. Печем на 180 градуса за около 15 минути. След като изстинат бисквитките ги слепваме с фъстъчения крем. Насладете се на една експлозия от фъстъчено удоволствие.






















Няма коментари:

Публикуване на коментар

вторник, 17 март 2020 г.

Домашни бисквити ''Навона" с фъстъчен крем


Сандвич бисквити с богат фъстъчен крем по средата. От дълги години успешно продавани на пазара. А ето, че можем да си ги приготвим и в домашни условия. Уникално вкусни са и ги препоръчвам горещо, особено за любителите на фъстъчения вкус.



Продукти за тестото:

2 бр. яйца
150 мл. мазнина ( 100 мл. масло + 50 мл. олио )
100 гр. захар
450-500 гр. брашно
1 с.л мед
1 бакпулвер
ванилия

За намазване - 1 жълтък

За крема:

170 гр. фъстъчен тахан
100 гр. масло
100 гр. пудра захар или 100 гр. мед

Всичко се обърква хубаво да стане гъст крем. Може да увеличите или намалите някои от съставките ваше усмотрение.

Приготвяне:

Смесват се всички продукти за тестото, Полученото тесто завиваме във фолио и го слагаме за 30 минути в хладилник. След което разточваме на кора с дебелина 3-4 мм, изрязваме кръгчета, поставяме ги в тава, която е покрита с хартия за печене. Намазваме всяко кръгче с жълтък. С вилица отгоре украсяваме, като правим вълнообразни линии, или минаваме с вилицата първо напречно, а после надлъжно. Печем на 180 градуса за около 15 минути. След като изстинат бисквитките ги слепваме с фъстъчения крем. Насладете се на една експлозия от фъстъчено удоволствие.






















Няма коментари:

Публикуване на коментар