вторник, 17 март 2020 г.

Тoлумбички



Продукти за тестото:

300 мл. вода
250 гр. брашно
щипка сол
1 с.л захар
50 гр. масло
4 яйца
Олио за пържене около 1 л.-1,200 в дълбок тиган 30 см.

Продукти за сиропа:

400 гр. захар
300 мл. вода
ванилия
резен лимон

Приготвяме си сиропа като слагаме водата, захарта, лимона в съд на котлона. Варим около 10 мин. Леко да се сгъсти. Прибавяме ванилията и охлаждаме. След това поставяме сиропа в хладилник. Може да си го направим и от предния ден. Сиропа трябва да е студен.

Приготвяне на тестото:

Приготвяме парено тесто като слагаме водата, захарта, солта и маслото в съд на котлона. След като заври сипваме брашното ( наведнъж) и бъркаме с бъркалка докато стане еднородна смес. Охлаждаме до толко, да може да се пипа с ръка и започваме да прибавяме яйцата едно по едно. (Аз поставих тестото в купата на миксера и бърках с приставките за тесто ) Чупим едно яйце и бъркаме с миксера до неговото усвояване, после следващото и така всички. Слагаме тестото в пош със зведовиден накрайник и шприцоваме толумбичките в студено олио. След това включваме котлона. Те ще почнат да се пържат и повдигат на повърхността ( Ако се прави двойна доза или пържим в по малък съд, ще се наложи да се пържат няколко пъти като всеки път преди да шприцоваме толумбичките охлаждаме олиото ). Не шприцовайте много толумбички, защото те ще бухнат леко, а и трябва да има място да се пържат спокойно на повърхността без да докосват дъното на съда. След като придобият златист цвят ги изваждаме веднага и ги слагаме в студения сироп. Разбъркваме за да се напоят всички за 2-3 мин. и ги изваждаме с решетъчна лъжица в подходяща тепсийка. Охлаждаме сиропа, който е останал и ги заливаме.
















Няма коментари:

Публикуване на коментар

вторник, 17 март 2020 г.

Тoлумбички



Продукти за тестото:

300 мл. вода
250 гр. брашно
щипка сол
1 с.л захар
50 гр. масло
4 яйца
Олио за пържене около 1 л.-1,200 в дълбок тиган 30 см.

Продукти за сиропа:

400 гр. захар
300 мл. вода
ванилия
резен лимон

Приготвяме си сиропа като слагаме водата, захарта, лимона в съд на котлона. Варим около 10 мин. Леко да се сгъсти. Прибавяме ванилията и охлаждаме. След това поставяме сиропа в хладилник. Може да си го направим и от предния ден. Сиропа трябва да е студен.

Приготвяне на тестото:

Приготвяме парено тесто като слагаме водата, захарта, солта и маслото в съд на котлона. След като заври сипваме брашното ( наведнъж) и бъркаме с бъркалка докато стане еднородна смес. Охлаждаме до толко, да може да се пипа с ръка и започваме да прибавяме яйцата едно по едно. (Аз поставих тестото в купата на миксера и бърках с приставките за тесто ) Чупим едно яйце и бъркаме с миксера до неговото усвояване, после следващото и така всички. Слагаме тестото в пош със зведовиден накрайник и шприцоваме толумбичките в студено олио. След това включваме котлона. Те ще почнат да се пържат и повдигат на повърхността ( Ако се прави двойна доза или пържим в по малък съд, ще се наложи да се пържат няколко пъти като всеки път преди да шприцоваме толумбичките охлаждаме олиото ). Не шприцовайте много толумбички, защото те ще бухнат леко, а и трябва да има място да се пържат спокойно на повърхността без да докосват дъното на съда. След като придобият златист цвят ги изваждаме веднага и ги слагаме в студения сироп. Разбъркваме за да се напоят всички за 2-3 мин. и ги изваждаме с решетъчна лъжица в подходяща тепсийка. Охлаждаме сиропа, който е останал и ги заливаме.
















Няма коментари:

Публикуване на коментар