сряда, 25 март 2020 г.

Блат за торта


Продукти:

8 бр. яйца
1 ч.ч захар
2 бр. ванилия
1 бр. бакпулвер
2 ч.ч пресято брашно ( може да използвате брашно за кекс на София мел, но тогава няма да слагате бакпулвера, защото това брашно е с набухвател )

Приготвяне:

Разбийте с миксера яйцата захарта и ванилията, да стане пухкава смес и увеличи обема си. Добавете на части брашното и бакпулвера, като бъркате с шпатула. Изсипете сместа във форма за торта с размери 26 см., която е покрита с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса.

Съвет:

След като блата се изпече, оставям го хубаво да изстине. След това с помоща на остър нож отстрани на блата се правят двусантиметрови прорези ( Разпределяме разтоянието между тях в зависимост от това колко блата ще искаме ) В прорезите се слага конец, хваща се от двата края и с преплъзващи движения режете блата. Ако бройката на блатовете е повече от 2, винаги почвам да режа от най-горния.









Няма коментари:

Публикуване на коментар

сряда, 25 март 2020 г.

Блат за торта


Продукти:

8 бр. яйца
1 ч.ч захар
2 бр. ванилия
1 бр. бакпулвер
2 ч.ч пресято брашно ( може да използвате брашно за кекс на София мел, но тогава няма да слагате бакпулвера, защото това брашно е с набухвател )

Приготвяне:

Разбийте с миксера яйцата захарта и ванилията, да стане пухкава смес и увеличи обема си. Добавете на части брашното и бакпулвера, като бъркате с шпатула. Изсипете сместа във форма за торта с размери 26 см., която е покрита с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса.

Съвет:

След като блата се изпече, оставям го хубаво да изстине. След това с помоща на остър нож отстрани на блата се правят двусантиметрови прорези ( Разпределяме разтоянието между тях в зависимост от това колко блата ще искаме ) В прорезите се слага конец, хваща се от двата края и с преплъзващи движения режете блата. Ако бройката на блатовете е повече от 2, винаги почвам да режа от най-горния.









Няма коментари:

Публикуване на коментар