събота, 28 март 2020 г.

Oформяне на питка N 4


Питката е Постна сладка питка. Тепсийката е с размери 30 см. с брашно 1 кг.

Разделяме тестото на две равни части. Едната част разделяме на още 3 равни части. Всяка част разточваме на кръг с размери около 28 см. Мажем с олио и поставяме една върху друга ( последната не я мажем ) В средата поставяме малка чашка. Разделяме тесто на 8 равни части, всяка част разрязваме на 3 и сплитаме на плитка. Подреждаме в тепсийката както е показано на снимката. Втората част пак я разделяме на 3 равни части. Всяка част разточваме на кръг с размери 20-22 см, мажем с олио и поставяме пак една върху друга, като последната не мажем. Разрязваме на 8 триъгълника. На всеки триъгълник правим 4-5 см. прорез откъм острата част. Подмушкаме острата част отдолу и изваждаме. Повтаряме два пъти ( както е показано на снимката )





 












Няма коментари:

Публикуване на коментар

събота, 28 март 2020 г.

Oформяне на питка N 4


Питката е Постна сладка питка. Тепсийката е с размери 30 см. с брашно 1 кг.

Разделяме тестото на две равни части. Едната част разделяме на още 3 равни части. Всяка част разточваме на кръг с размери около 28 см. Мажем с олио и поставяме една върху друга ( последната не я мажем ) В средата поставяме малка чашка. Разделяме тесто на 8 равни части, всяка част разрязваме на 3 и сплитаме на плитка. Подреждаме в тепсийката както е показано на снимката. Втората част пак я разделяме на 3 равни части. Всяка част разточваме на кръг с размери 20-22 см, мажем с олио и поставяме пак една върху друга, като последната не мажем. Разрязваме на 8 триъгълника. На всеки триъгълник правим 4-5 см. прорез откъм острата част. Подмушкаме острата част отдолу и изваждаме. Повтаряме два пъти ( както е показано на снимката )





 












Няма коментари:

Публикуване на коментар