четвъртък, 19 март 2020 г.
Keто карбонара със зеле и броколи
Продукти:
Зеле нарязано на ленти ( около една купичка )
броколи
50 гр. пуешко филе ( или друг салам по-желание )
2-3 с.л крема сирене
1-2 скилидки чесън
150 мл. течна готварска сметана
пармезан ( кашкавал )
Подправки по ваш вкус - сол, черен пипер, чубрица
Приготвяне:
Нарязваме зелето на ленти. Накъсваме броколите на розички. Запарваме ги за 30-60 секунди с вряла вода. След като станат с хубав наситен зелен цвят, веднага ги обливаме със студена вода. Оставяме ги настрана. Запържваме нарязаното на парченца месо. ( Ако е много постно, добавете някаква мазнина, може зехтин, кокосово масло ). Прибавяме зелето, броколите и чесъна. Пържим 3-4 минути докато зеленчуците поомекнат, все пак не искаме да станат на каша. Прибавяме крема сиренето и сметаната и разбъркваме. По ваша преценка добавяте сол и подправки. Отгоре настъргвате пармезан ( кашкавал ).
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
четвъртък, 19 март 2020 г.
Keто карбонара със зеле и броколи
Продукти:
Зеле нарязано на ленти ( около една купичка )
броколи
50 гр. пуешко филе ( или друг салам по-желание )
2-3 с.л крема сирене
1-2 скилидки чесън
150 мл. течна готварска сметана
пармезан ( кашкавал )
Подправки по ваш вкус - сол, черен пипер, чубрица
Приготвяне:
Нарязваме зелето на ленти. Накъсваме броколите на розички. Запарваме ги за 30-60 секунди с вряла вода. След като станат с хубав наситен зелен цвят, веднага ги обливаме със студена вода. Оставяме ги настрана. Запържваме нарязаното на парченца месо. ( Ако е много постно, добавете някаква мазнина, може зехтин, кокосово масло ). Прибавяме зелето, броколите и чесъна. Пържим 3-4 минути докато зеленчуците поомекнат, все пак не искаме да станат на каша. Прибавяме крема сиренето и сметаната и разбъркваме. По ваша преценка добавяте сол и подправки. Отгоре настъргвате пармезан ( кашкавал ).
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар