сряда, 15 април 2020 г.

Домашни бонбони "Рафаело"


Продукти:

400 гр. кондензирано мляко
100 гр. бял шоколад
2-3 с.л масло
300 гр. кокосови стърготини ( 200 гр. в сместа, 100 гр. за овалване )
50 гр. бадеми ( белени ) вижте тук как да ги обелите
6-7 бр. вафлички от малките с бял крем

Приготвяне:

В касерола се изсипва кондензираното мляко, затопля се на тих огън. Прибавят се маслото и натрошения шоколад. Бърка се докато се разтопи. След това постепенно се прибавят 200 гр. от кокосовите стърготини. Сместа се дърпа от огъня. Престоява в хладилника за около 1 час и добавете на ситно нарязаните вафли. Разбъркайте много добре. Върнете отново в хладилника за още 1 час, докато консистенцията стане достатъчно твърда. Оформете бонбони, като взимате от сместа за да оформите бонбон с големината на малък орех. Разплескайте, сложете в средата бадем и оформете на топче. След като оформите всички бонбони, оваляйте една по една в кокосовите стърготини. Съхранявайте в кутия в хладилник. От тази доза излизат 40 бр. по едри бонбони ( както в моя случай ) Ако ги правите по-малки както са стандартните бонбони, ще излязат 80 бр. Гарантирам за неустоим вкус, сладост за небцето, удоволствие за душата!

                                                Заповядайте в кулинарната ми страница:
:https://www.facebook.com/%D0%9A%D0%A3%D0%9B%D0%98%D0%9D%D0%90%D0%A0%D0%9D%D0%98%D0%A2%D0%95-%D0%98%D0%97%D0%9A%D0%A3%D0%A8%D0%95%D0%9D%D0%98%D0%AF-%D0%9D%D0%90-%D0%90%D0%9D%D0%98-1457801904531739/












Няма коментари:

Публикуване на коментар

сряда, 15 април 2020 г.

Домашни бонбони "Рафаело"


Продукти:

400 гр. кондензирано мляко
100 гр. бял шоколад
2-3 с.л масло
300 гр. кокосови стърготини ( 200 гр. в сместа, 100 гр. за овалване )
50 гр. бадеми ( белени ) вижте тук как да ги обелите
6-7 бр. вафлички от малките с бял крем

Приготвяне:

В касерола се изсипва кондензираното мляко, затопля се на тих огън. Прибавят се маслото и натрошения шоколад. Бърка се докато се разтопи. След това постепенно се прибавят 200 гр. от кокосовите стърготини. Сместа се дърпа от огъня. Престоява в хладилника за около 1 час и добавете на ситно нарязаните вафли. Разбъркайте много добре. Върнете отново в хладилника за още 1 час, докато консистенцията стане достатъчно твърда. Оформете бонбони, като взимате от сместа за да оформите бонбон с големината на малък орех. Разплескайте, сложете в средата бадем и оформете на топче. След като оформите всички бонбони, оваляйте една по една в кокосовите стърготини. Съхранявайте в кутия в хладилник. От тази доза излизат 40 бр. по едри бонбони ( както в моя случай ) Ако ги правите по-малки както са стандартните бонбони, ще излязат 80 бр. Гарантирам за неустоим вкус, сладост за небцето, удоволствие за душата!

                                                Заповядайте в кулинарната ми страница:
:https://www.facebook.com/%D0%9A%D0%A3%D0%9B%D0%98%D0%9D%D0%90%D0%A0%D0%9D%D0%98%D0%A2%D0%95-%D0%98%D0%97%D0%9A%D0%A3%D0%A8%D0%95%D0%9D%D0%98%D0%AF-%D0%9D%D0%90-%D0%90%D0%9D%D0%98-1457801904531739/












Няма коментари:

Публикуване на коментар