Продукти:
150 гр. пшеничен грис
100 гр. масло
150 гр. кристална захар
600 мл. гореща вода
1 ч.л канела
1-2 ванилии
Приготвяне:
Слагаме на котлона по дълбок съд в който разтопяваме маслото. Добавяме гриса и готвим на умерена температура при непрекъснато бъркане докато стане карамелено кафяв цвят. Отнема около десетина минути. Прибавете захарта, ванилията и канелата, и отново разбъркайте. Налейте горящата вода. Внимавайте, защото се вдига пара и от водата пръска. Температурата на котлона се намалява до средно слаба и грис халвата се бърка непрекъснато докато се сгъсти и почне да оставя диря. Готовата грис халва се изсипва във форма-тавичка, кексова форма, тортена форма или се разпределя в чашки. Оставя се да изстине напълно. При поднасяне поръсете с ядки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар