вторник, 7 април 2020 г.

Кето шоколадов мус


Продукти:

100 гр. черен шоколад с 85% какао
2 яйца
няколко капки стевиола ( ако сте в режим задържане )
1 с.л кокосово масло
200 гр. течна сметана над 30 %
                                                               

Приготвяне:

Разтопете шоколада на водна баня заедно с кокосовото масло. Може да го разтопите и в микровълнова фурна, но бъдете внимателни за да не го прегорите. Оставете на страна да изстине леко, но не напълно. Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците на пухкав сняг с щипка сол. Жълтъците разбийте с миксер. Прибавете към разтопения шоколад. Разбийте сметаната заедно с няколко капки стевиола. Смесете я с яйчено-шоколадовата смес. Накрая прибавете и белтъците, като бъркате с шпатула, до получаване на пухкава хомогенна смес. Разпределете в купички и сложете в хладилника за 3-4 часа. Украсете по-желание с ядки или режимни плодове.









Няма коментари:

Публикуване на коментар

вторник, 7 април 2020 г.

Кето шоколадов мус


Продукти:

100 гр. черен шоколад с 85% какао
2 яйца
няколко капки стевиола ( ако сте в режим задържане )
1 с.л кокосово масло
200 гр. течна сметана над 30 %
                                                               

Приготвяне:

Разтопете шоколада на водна баня заедно с кокосовото масло. Може да го разтопите и в микровълнова фурна, но бъдете внимателни за да не го прегорите. Оставете на страна да изстине леко, но не напълно. Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците на пухкав сняг с щипка сол. Жълтъците разбийте с миксер. Прибавете към разтопения шоколад. Разбийте сметаната заедно с няколко капки стевиола. Смесете я с яйчено-шоколадовата смес. Накрая прибавете и белтъците, като бъркате с шпатула, до получаване на пухкава хомогенна смес. Разпределете в купички и сложете в хладилника за 3-4 часа. Украсете по-желание с ядки или режимни плодове.









Няма коментари:

Публикуване на коментар