петък, 3 април 2020 г.

Бонбони Фереро Роше " Ferrero Rocher " ( Кето версия )


Продукти за бонбоненото тесто - около 20 бр. бонбони:

150 гр. печени смлени лешници
3-4 с.л Маскарпоне
2 с.л натурално какао
2 с.л подсладител ( режим задържане )
25 гр. настърган на ситно ренде черен шоколад 85 % какао

За пълнежа: 20 бр. цели лешници

За глазурата:

80 гр. черен шоколад 85 % какао
10 гр. масло
По едро смлени лешници

Приготвяне:

В купа слагаме всички съставки за бонбоненото тесто. Разбъркваме хубаво с лъжица. Трябва да се получи гъсто тесто от което лесно да се оформят бонбони. Ако ви е прекалено гъсто тестото, добавете още малко маскарпоне, а ако ви е прекалено рядко, добавете още лешници. Оформяме топчета с големината на орех. По средата слагаме цял лешник. Ако искате може да ги оваляте в натрошени лешници ( ще станат повече бодлички ) Оставяме ги да стегнат в хладилника. На водна баня разтапяме шоколада с маслото ( може и в микровълнова ) добавяме и смлените лешници. Овалваме бонбоните в глазурата и оставяме в хладилника да стегнат.

Много наподобяват оригиналните бонбони. Нооо...ние които сме на режим, сме доволни и на тези бонбони и не ни остава нищо друго освен да им се насладим.












Няма коментари:

Публикуване на коментар

петък, 3 април 2020 г.

Бонбони Фереро Роше " Ferrero Rocher " ( Кето версия )


Продукти за бонбоненото тесто - около 20 бр. бонбони:

150 гр. печени смлени лешници
3-4 с.л Маскарпоне
2 с.л натурално какао
2 с.л подсладител ( режим задържане )
25 гр. настърган на ситно ренде черен шоколад 85 % какао

За пълнежа: 20 бр. цели лешници

За глазурата:

80 гр. черен шоколад 85 % какао
10 гр. масло
По едро смлени лешници

Приготвяне:

В купа слагаме всички съставки за бонбоненото тесто. Разбъркваме хубаво с лъжица. Трябва да се получи гъсто тесто от което лесно да се оформят бонбони. Ако ви е прекалено гъсто тестото, добавете още малко маскарпоне, а ако ви е прекалено рядко, добавете още лешници. Оформяме топчета с големината на орех. По средата слагаме цял лешник. Ако искате може да ги оваляте в натрошени лешници ( ще станат повече бодлички ) Оставяме ги да стегнат в хладилника. На водна баня разтапяме шоколада с маслото ( може и в микровълнова ) добавяме и смлените лешници. Овалваме бонбоните в глазурата и оставяме в хладилника да стегнат.

Много наподобяват оригиналните бонбони. Нооо...ние които сме на режим, сме доволни и на тези бонбони и не ни остава нищо друго освен да им се насладим.












Няма коментари:

Публикуване на коментар