петък, 3 април 2020 г.

Домашни бонбони Фереро Роше " Ferrero Rocher "


Необходими продукти:

100 гр. вафли с плънка от лешников крем ( може и други )
150 гр. запечени и смлени лешници
200 гр. течен шоколад " Нутела "

За ганаша:

10 гр. масло
100 гр. шоколад ( по ваш избор млечен или тъмен )
Едро смлени лешници

За пълнеж: 20-25 бр. цели лешници

Начин на приготвяне:

Запечените лешници смиламе в блендер. Вафлите нарежете на ситни парченца ( Не ги смилайте в блендера, за да се усеща хрупкавостта им ). В купа смесете смлените лешници, нарязаните вафли и Нутелата. Разбърква се докато продуктите се смесят хубаво. Купата се покрива с фолио и се слага в хладилник да стегне, за да се оформят топчета. Когато сместа стегне, оформяме бонбони с големината на орех. В средата може да сложите един лешник и оформете на хубав бонбон. От тази смес излиза около 20-25 бр. бонбони ( Зависи от големината им ) Оформените бонбони сложете в хладилник да стегнат. Разтопете шоколада и маслото на водна баня ( или в микровълнова ) Прибавете и едро смлените лешници. Овалвайте бонбоните една по една в ганаша. Подредете в поднос покрит с хартия за печене на разстояние една до друга. Сложете в хладилник да стегнат. Може да се увият в златно фолио или да се поставят в хартиени формички за бонбони. Да ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар

петък, 3 април 2020 г.

Домашни бонбони Фереро Роше " Ferrero Rocher "


Необходими продукти:

100 гр. вафли с плънка от лешников крем ( може и други )
150 гр. запечени и смлени лешници
200 гр. течен шоколад " Нутела "

За ганаша:

10 гр. масло
100 гр. шоколад ( по ваш избор млечен или тъмен )
Едро смлени лешници

За пълнеж: 20-25 бр. цели лешници

Начин на приготвяне:

Запечените лешници смиламе в блендер. Вафлите нарежете на ситни парченца ( Не ги смилайте в блендера, за да се усеща хрупкавостта им ). В купа смесете смлените лешници, нарязаните вафли и Нутелата. Разбърква се докато продуктите се смесят хубаво. Купата се покрива с фолио и се слага в хладилник да стегне, за да се оформят топчета. Когато сместа стегне, оформяме бонбони с големината на орех. В средата може да сложите един лешник и оформете на хубав бонбон. От тази смес излиза около 20-25 бр. бонбони ( Зависи от големината им ) Оформените бонбони сложете в хладилник да стегнат. Разтопете шоколада и маслото на водна баня ( или в микровълнова ) Прибавете и едро смлените лешници. Овалвайте бонбоните една по една в ганаша. Подредете в поднос покрит с хартия за печене на разстояние една до друга. Сложете в хладилник да стегнат. Може да се увият в златно фолио или да се поставят в хартиени формички за бонбони. Да ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар