петък, 3 април 2020 г.

Koзунак


Ако ви се е случило да сложите повече захар в козунака и той не тръгва да втасва, защото маята се е пресекла. За щастие има начин да се оправи положението, което си е голямо постижение, защото никой не иска да изхвърли тесто с толкова продукти вътре.

Сложете тестото в голяма купа ( Да има място да месите ) В 150 мл. хладко прясно мляко сложете 1/2 кубче прясна мая, 1 к.л захар и 3-4 с.л брашно. Разбъркайте хубаво и оставете на топло да шупне. След като маята е втасала, изсипете я при тестото. Разбийте отделно 1 яйце с 150 мл. прясно мляко и изсипете при тестото. Започнете интензивно да месите с ръце докато тестото поеме всички течни съставки и стане еднородно лепкаво тесто. Тогава почнете да добавяте постепенно пресято брашно, като продължавате да месите докато стане меко и еластично нелепнещо тесто. Сега вече тестото е готово и определено ще втаса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

петък, 3 април 2020 г.

Koзунак


Ако ви се е случило да сложите повече захар в козунака и той не тръгва да втасва, защото маята се е пресекла. За щастие има начин да се оправи положението, което си е голямо постижение, защото никой не иска да изхвърли тесто с толкова продукти вътре.

Сложете тестото в голяма купа ( Да има място да месите ) В 150 мл. хладко прясно мляко сложете 1/2 кубче прясна мая, 1 к.л захар и 3-4 с.л брашно. Разбъркайте хубаво и оставете на топло да шупне. След като маята е втасала, изсипете я при тестото. Разбийте отделно 1 яйце с 150 мл. прясно мляко и изсипете при тестото. Започнете интензивно да месите с ръце докато тестото поеме всички течни съставки и стане еднородно лепкаво тесто. Тогава почнете да добавяте постепенно пресято брашно, като продължавате да месите докато стане меко и еластично нелепнещо тесто. Сега вече тестото е готово и определено ще втаса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар