петък, 19 юни 2020 г.
Млечен крем за торти - Шарлота
Продукти:
1 яйце
200 гр. кристална захар
150 мл. прясно мляко
Ванилия ( може и друг аромат )
250 гр. меко масло
Приготвяне:
Разбъркайте яйцето със захарта, ванилията и прясното мляко. Сложете на умерен котлон и бъркайте постоянно до завиране. Варете 1 минута и свалете от котлона. Сипете крема в подходящ съд и го покрийте със стреч фолио още докато е горещ. Фолиото трябва да е залепено върху повърхността на крема, за да не образува коричка. Оставете да се охлади напълно. Разбийте маслото с миксер, до гладък крем. Постепенно добавете лъжица по лъжица от млечния крем и продължете да разбивате до получаването на хубав маслен крем. Сложете за няколко минути в хладилник преди да го използвате. Може да добавите хранителни бой за оцветяване или какао. Видео как се приготвя тук.
Рецептата е на boutiquedekristina.com
петък, 19 юни 2020 г.
Млечен крем за торти - Шарлота
Продукти:
1 яйце
200 гр. кристална захар
150 мл. прясно мляко
Ванилия ( може и друг аромат )
250 гр. меко масло
Приготвяне:
Разбъркайте яйцето със захарта, ванилията и прясното мляко. Сложете на умерен котлон и бъркайте постоянно до завиране. Варете 1 минута и свалете от котлона. Сипете крема в подходящ съд и го покрийте със стреч фолио още докато е горещ. Фолиото трябва да е залепено върху повърхността на крема, за да не образува коричка. Оставете да се охлади напълно. Разбийте маслото с миксер, до гладък крем. Постепенно добавете лъжица по лъжица от млечния крем и продължете да разбивате до получаването на хубав маслен крем. Сложете за няколко минути в хладилник преди да го използвате. Може да добавите хранителни бой за оцветяване или какао. Видео как се приготвя тук.
Рецептата е на boutiquedekristina.com
Няма коментари:
Публикуване на коментар