петък, 19 юни 2020 г.
Крем-ганаш за декорации
Продукти:
250 гр. шоколад ( смес черен + млечен )
150 гр. сметана сладкарска
1/2 ампула есенция ром или коняк
Приготвяне:
В тенджера на котлона се загрява сметаната без да кипва. Добавя се натрошения шоколад и сместа се разбърква до стопяването на шоколада. Охлажда се в хладилник поне няколко часа. Прибавя се есенцията и се разбива с миксер до получаването на пухкав крем. С помощта на пош и накрайник за рози се шприцова върху кексчета.
петък, 19 юни 2020 г.
Крем-ганаш за декорации
Продукти:
250 гр. шоколад ( смес черен + млечен )
150 гр. сметана сладкарска
1/2 ампула есенция ром или коняк
Приготвяне:
В тенджера на котлона се загрява сметаната без да кипва. Добавя се натрошения шоколад и сместа се разбърква до стопяването на шоколада. Охлажда се в хладилник поне няколко часа. Прибавя се есенцията и се разбива с миксер до получаването на пухкав крем. С помощта на пош и накрайник за рози се шприцова върху кексчета.
Няма коментари:
Публикуване на коментар