петък, 19 юни 2020 г.

Детска шоколадова торта шарени бонбонки


Продукти за блата:

2 яйца
120 гр. кисело мляко
100 мл. олио
290 гр. брашно
220 гр. захар
60 гр. какао
1 ч.л бакпулвер
1 ч.л сода бикарбонат
200 мл. горещо кафе

Приготвяне на блата:

Брашното, захарта, какаото, бакпулвера и содата се смесват в голяма купа. Разбъркват се до хомогенност на продуктите. В друга купа се поставят яйцата, разбъркват се с тел, добавят се киселото мляко и олиото. Изсипва се горещото кафе. Мократа смес се прибавя към сухата. Разбърква се до хомогенизиране. Изсипва се в тортена форма с размери 22-24 см. която е покрита с хартия за печене. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса. Проверява се с клечка. Блатът се остава да изстине напълно. Разрязва се на две равни части.

Продукти за крема:

125 гр. крема сирене
200 гр. заквасена сметана
400 гр. подсладена сладкарска сметана
150 гр. пудра захар
Ванилова или лимонова есенция

Приготвяне на крема:

В купа разбийте с миксер крема сиренето, заквасената сметана и пудрата захар. В друга купа разбийте с миксер сметаната до меки връхчета. Смесете двете смеси и разбъркайте с шпатула. Добавете и есенцията.

Сглобяване на тортата:

В поднос поставете едния блат. Сиропирайте с компот, прясно мляко или захарен сироп. Може да намажете отгоре с карамел или ягодово сладко ( може и някакъв топинг ) Отгоре нанесете обилно крема, като разнесете равномерно навсякъде ( около 2-3 см. дебелина ) Нарежете на ситно пресни ягоди и разхвърляйте хаотично върху крема. Поставете отгоре и другия блат. Сиропирайте. Нанесете отгоре дебел слой крем. Заравнете. Измажете цялата торта с крем.

Продукти за шоколадовия крем-ганаш:

1 ч.ч прясно мляко
1/2 ч.ч захар
2 с.л какао
1 с.л шоколадово нишесте
70 гр. черен шоколад

Приготвяне на крем-ганаш:

Смесете всички съставки в тенджера и бъркайте докато сосът се посгъсти. Охладете шоколадовия крем и залейте отгоре тортата. Поставете тортата за 1 час в хладилник. Декорирайте по-желание.

P.S. В случая тортата е за 12 годишно момче и е украсена с шарени бонбонки, шоколадово яйце киндер, и други шоколадови бисквити и лакомства. Получи се невороятна сочна и много шоколадова торта.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

петък, 19 юни 2020 г.

Детска шоколадова торта шарени бонбонки


Продукти за блата:

2 яйца
120 гр. кисело мляко
100 мл. олио
290 гр. брашно
220 гр. захар
60 гр. какао
1 ч.л бакпулвер
1 ч.л сода бикарбонат
200 мл. горещо кафе

Приготвяне на блата:

Брашното, захарта, какаото, бакпулвера и содата се смесват в голяма купа. Разбъркват се до хомогенност на продуктите. В друга купа се поставят яйцата, разбъркват се с тел, добавят се киселото мляко и олиото. Изсипва се горещото кафе. Мократа смес се прибавя към сухата. Разбърква се до хомогенизиране. Изсипва се в тортена форма с размери 22-24 см. която е покрита с хартия за печене. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса. Проверява се с клечка. Блатът се остава да изстине напълно. Разрязва се на две равни части.

Продукти за крема:

125 гр. крема сирене
200 гр. заквасена сметана
400 гр. подсладена сладкарска сметана
150 гр. пудра захар
Ванилова или лимонова есенция

Приготвяне на крема:

В купа разбийте с миксер крема сиренето, заквасената сметана и пудрата захар. В друга купа разбийте с миксер сметаната до меки връхчета. Смесете двете смеси и разбъркайте с шпатула. Добавете и есенцията.

Сглобяване на тортата:

В поднос поставете едния блат. Сиропирайте с компот, прясно мляко или захарен сироп. Може да намажете отгоре с карамел или ягодово сладко ( може и някакъв топинг ) Отгоре нанесете обилно крема, като разнесете равномерно навсякъде ( около 2-3 см. дебелина ) Нарежете на ситно пресни ягоди и разхвърляйте хаотично върху крема. Поставете отгоре и другия блат. Сиропирайте. Нанесете отгоре дебел слой крем. Заравнете. Измажете цялата торта с крем.

Продукти за шоколадовия крем-ганаш:

1 ч.ч прясно мляко
1/2 ч.ч захар
2 с.л какао
1 с.л шоколадово нишесте
70 гр. черен шоколад

Приготвяне на крем-ганаш:

Смесете всички съставки в тенджера и бъркайте докато сосът се посгъсти. Охладете шоколадовия крем и залейте отгоре тортата. Поставете тортата за 1 час в хладилник. Декорирайте по-желание.

P.S. В случая тортата е за 12 годишно момче и е украсена с шарени бонбонки, шоколадово яйце киндер, и други шоколадови бисквити и лакомства. Получи се невороятна сочна и много шоколадова торта.



Няма коментари:

Публикуване на коментар