Продукти:
1 опаковка медени блатове от Руски магазин
250 гр. маскарпоне
1 консерва ( Сгущенка карамелизирано кондензирано мляко ) или 1 консерва подсладено кондензирано мляко
500 мл. подсладена сладкарска сметана
100 гр. заквасена сметана
100 гр. крема сирене
100 гр. пудра захар
Прясно мляко за напояване на блатовете ( около 100-150 мл )
Есенция лимон или портокал
Някакво сладко по-желание ( малини, боровинки, кайсии )
Начин на приготвяне:
В купа разбиваме с миксер, маскарпонето, заквасената сметана, крема сиренето и пудрата захар. Прибавяме и кондензираното мляко ( сгущенка ) и разбиваме до хомогенност. В друга купа разбиваме сметаната до меки връхчета. Към сметаната прибавяме на части крема с маскарпонето и есенцията, като бъркаме внимателно с шпатула. Това е кремът за нашата торта. Приготвя се изключително лесно, а е толкова вкусен.
Сглобяване на тортата:
Всеки блат намазваме съвсем леко с прясно мляко с помощта на четка и добавяме крема, като намазваме хубаво блата с дебелина около 5 мм. Така редим блат, крем, блат. Като между някои от блатовете ръсим тук там със сладко. Най отгоре завършваме тортата с крем и я измазваме отвсякъде отстрани. Аз поръсих моята торта със смлени орехи. И украсих с разбита подсладена сладкарска сметана. Оставете готовата торта да престой в хладилника за 3-4 часа. Получи се невероятно вкусна, лека, много сочна и ароматна торта. А се приготвя много бързо и лесно. Препоръчвам я от сърце.
P.S. Тортата може да се приготви, като медените блатове се заменят с бисквити или палачинки.
Заповядайте в кулинарната ми страница:
Няма коментари:
Публикуване на коментар