неделя, 26 юли 2020 г.

Торта "Сгущенка'' ( С медени блатове и кондензирано мляко )


Продукти:

1 опаковка медени блатове от Руски магазин
250 гр. маскарпоне
1 консерва ( Сгущенка карамелизирано кондензирано мляко ) или 1 консерва подсладено кондензирано мляко
500 мл. подсладена сладкарска сметана
100 гр. заквасена сметана
100 гр. крема сирене
100 гр. пудра захар
Прясно мляко за напояване на блатовете ( около 100-150 мл )
Есенция лимон или портокал
Някакво сладко по-желание ( малини, боровинки, кайсии )

Начин на приготвяне:

В купа разбиваме с миксер, маскарпонето, заквасената сметана, крема сиренето и пудрата захар. Прибавяме и кондензираното мляко ( сгущенка ) и разбиваме до хомогенност. В друга купа разбиваме сметаната до меки връхчета. Към сметаната прибавяме на части крема с маскарпонето и есенцията, като бъркаме внимателно с шпатула. Това е кремът за нашата торта. Приготвя се изключително лесно, а е толкова вкусен.

Сглобяване на тортата:

Всеки блат намазваме съвсем леко с прясно мляко с помощта на четка и добавяме крема, като намазваме хубаво блата с дебелина около 5 мм. Така редим блат, крем, блат. Като между някои от блатовете ръсим тук там със сладко. Най отгоре завършваме тортата с крем и я измазваме отвсякъде отстрани. Аз поръсих моята торта със смлени орехи. И украсих с разбита подсладена сладкарска сметана. Оставете готовата торта да престой в хладилника за 3-4 часа. Получи се невероятно вкусна, лека, много сочна и ароматна торта. А се приготвя много бързо и лесно. Препоръчвам я от сърце.

P.S. Тортата може да се приготви, като медените блатове се заменят с бисквити или палачинки.

                                              Заповядайте в кулинарната ми страница: 

https://www.facebook.com/%D0%9A%D0%A3%D0%9B%D0%98%D0%9D%D0%90%D0%A0%D0%9D%D0%98%D0%A2%D0%95-%D0%98%D0%97%D0%9A%D0%A3%D0%A8%D0%95%D0%9D%D0%98%D0%AF-%D0%9D%D0%90-%D0%90%D0%9D%D0%98-1457801904531739/?ref=aymt_homepage_panel&eid=ARBmK1HkONsU8DRMZ147IPXmIxhY0643GaVRzWBn2Ot1wjdsAmNd3tV0JBd_2vyWxPf40egeZsqz_XZE


Няма коментари:

Публикуване на коментар

неделя, 26 юли 2020 г.

Торта "Сгущенка'' ( С медени блатове и кондензирано мляко )


Продукти:

1 опаковка медени блатове от Руски магазин
250 гр. маскарпоне
1 консерва ( Сгущенка карамелизирано кондензирано мляко ) или 1 консерва подсладено кондензирано мляко
500 мл. подсладена сладкарска сметана
100 гр. заквасена сметана
100 гр. крема сирене
100 гр. пудра захар
Прясно мляко за напояване на блатовете ( около 100-150 мл )
Есенция лимон или портокал
Някакво сладко по-желание ( малини, боровинки, кайсии )

Начин на приготвяне:

В купа разбиваме с миксер, маскарпонето, заквасената сметана, крема сиренето и пудрата захар. Прибавяме и кондензираното мляко ( сгущенка ) и разбиваме до хомогенност. В друга купа разбиваме сметаната до меки връхчета. Към сметаната прибавяме на части крема с маскарпонето и есенцията, като бъркаме внимателно с шпатула. Това е кремът за нашата торта. Приготвя се изключително лесно, а е толкова вкусен.

Сглобяване на тортата:

Всеки блат намазваме съвсем леко с прясно мляко с помощта на четка и добавяме крема, като намазваме хубаво блата с дебелина около 5 мм. Така редим блат, крем, блат. Като между някои от блатовете ръсим тук там със сладко. Най отгоре завършваме тортата с крем и я измазваме отвсякъде отстрани. Аз поръсих моята торта със смлени орехи. И украсих с разбита подсладена сладкарска сметана. Оставете готовата торта да престой в хладилника за 3-4 часа. Получи се невероятно вкусна, лека, много сочна и ароматна торта. А се приготвя много бързо и лесно. Препоръчвам я от сърце.

P.S. Тортата може да се приготви, като медените блатове се заменят с бисквити или палачинки.

                                              Заповядайте в кулинарната ми страница: 

https://www.facebook.com/%D0%9A%D0%A3%D0%9B%D0%98%D0%9D%D0%90%D0%A0%D0%9D%D0%98%D0%A2%D0%95-%D0%98%D0%97%D0%9A%D0%A3%D0%A8%D0%95%D0%9D%D0%98%D0%AF-%D0%9D%D0%90-%D0%90%D0%9D%D0%98-1457801904531739/?ref=aymt_homepage_panel&eid=ARBmK1HkONsU8DRMZ147IPXmIxhY0643GaVRzWBn2Ot1wjdsAmNd3tV0JBd_2vyWxPf40egeZsqz_XZE


Няма коментари:

Публикуване на коментар