неделя, 11 октомври 2020 г.

Въздушна баница с газирана вода

 


 Продукти:

1 пакет кори за баница Фамилия

Около 100-120 гр. кашкавал

Около 200-250 гр. натрошено сирене

Около 50-60 гр. краве масло

Олио за намазване на корите

За заливката:

5 яйца

3 с.л олио

400 мл. газирана вода

Приготвяне:

Разстелете корите за баница. Намажете една кора с олио и я покрийте с друга кора. Отгоре поръсете навсякъде с натрошено сирене ( не обилно ) настържете малко кашкавал ( не обилно ) Навийте двете кори по дължината на хлабаво руло. Разрежете го на 6 еднакви рулца. В тепсийка с размери 30/20  подредете рулцата с разреза нагоре едно до друго. Напълнете цялата тепсийка.

Приготвяне на заливката:

Разбийте яйцата, прибавете олиото и газираната вода. Разбъркайте леко. Изсипете заливката навсякъде върху корите. Нарежете масло на малки парченца и ги поставете най отгоре. Печете баницата на 200 градуса за 35-40 мин. докато получи златист загар. Получава се много пухкава, въздушна и вкусна баница. 

 



Няма коментари:

Публикуване на коментар

неделя, 11 октомври 2020 г.

Въздушна баница с газирана вода

 


 Продукти:

1 пакет кори за баница Фамилия

Около 100-120 гр. кашкавал

Около 200-250 гр. натрошено сирене

Около 50-60 гр. краве масло

Олио за намазване на корите

За заливката:

5 яйца

3 с.л олио

400 мл. газирана вода

Приготвяне:

Разстелете корите за баница. Намажете една кора с олио и я покрийте с друга кора. Отгоре поръсете навсякъде с натрошено сирене ( не обилно ) настържете малко кашкавал ( не обилно ) Навийте двете кори по дължината на хлабаво руло. Разрежете го на 6 еднакви рулца. В тепсийка с размери 30/20  подредете рулцата с разреза нагоре едно до друго. Напълнете цялата тепсийка.

Приготвяне на заливката:

Разбийте яйцата, прибавете олиото и газираната вода. Разбъркайте леко. Изсипете заливката навсякъде върху корите. Нарежете масло на малки парченца и ги поставете най отгоре. Печете баницата на 200 градуса за 35-40 мин. докато получи златист загар. Получава се много пухкава, въздушна и вкусна баница. 

 



Няма коментари:

Публикуване на коментар