сряда, 18 ноември 2020 г.

Tирамису ( без яйца )

 


 Необходими продукти:

16-20 бр. бишкоти Савоярди

250 гр. маскарпоне

250 мл. течна сметана за разбиване 30 %

250 мл. студено кафе ( на джезве )

2 с.л ликьор бейлис или есенция ром или 1-2 с.л коняк

100гр. пудра захар

Какао за поръсване отгоре

Есенция по-желание - лимон, ванилия

Начин на приготвяне:

Първо си сварете кафето за да може да изстива. В купа изсипете маскарпонето, пудрата захар, сметаната, есенцията. Почнете да разбивате с миксера докато получите гъста и кремообразна смес. Вземете подходяща форма. ( В моя случай е продълговата форма с размери 30/10. Покрийте я с хартия за печене. В изстиналото кафе изсипете бейлиса. Потапяйте савоярдите за 1-2 секунди в кафето ( не повече, защото много ще се размекнат ) Подредете във формата. Изсипете отгоре 1/2 част от крема. Заравнете. Направете втори пласт от напоени бишкоти. Покрийте ги с останалия крем. Заравнете. Поставете тирамисуто в хладилник за 4-5 часа. След като го извадите поръсете отгоре обилно с какао. С помощта на крайщата от хартията за печене извадете тирамисуто от формата.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

сряда, 18 ноември 2020 г.

Tирамису ( без яйца )

 


 Необходими продукти:

16-20 бр. бишкоти Савоярди

250 гр. маскарпоне

250 мл. течна сметана за разбиване 30 %

250 мл. студено кафе ( на джезве )

2 с.л ликьор бейлис или есенция ром или 1-2 с.л коняк

100гр. пудра захар

Какао за поръсване отгоре

Есенция по-желание - лимон, ванилия

Начин на приготвяне:

Първо си сварете кафето за да може да изстива. В купа изсипете маскарпонето, пудрата захар, сметаната, есенцията. Почнете да разбивате с миксера докато получите гъста и кремообразна смес. Вземете подходяща форма. ( В моя случай е продълговата форма с размери 30/10. Покрийте я с хартия за печене. В изстиналото кафе изсипете бейлиса. Потапяйте савоярдите за 1-2 секунди в кафето ( не повече, защото много ще се размекнат ) Подредете във формата. Изсипете отгоре 1/2 част от крема. Заравнете. Направете втори пласт от напоени бишкоти. Покрийте ги с останалия крем. Заравнете. Поставете тирамисуто в хладилник за 4-5 часа. След като го извадите поръсете отгоре обилно с какао. С помощта на крайщата от хартията за печене извадете тирамисуто от формата.



Няма коментари:

Публикуване на коментар