Продукти:
250 гр. маскарпоне
250 гр. течна сладкарска сметана 30%
200 гр. заквасена сметана
100 гр. пудра захар
Есенция
130 гр. бишкоти савоярди
100-200 гр. боровинково сладко
Още:
100 мл. течна сметана за измазване на тортата
Приготвяне:
В купа разбийте с миксер маскарпонето, заквасената сметана и пудрата захар. Прибавете течната сметана и есенцията. Продължете да разбивате докато получите гъст и нежен крем. Начупете бишкотите и ги добавете към крема. Разбъркайте хубаво. В ринг за торта с размери 20 см, почнете да редите пластовете от сместа. Изсипете 1/3 от сместа и заравнете, отгоре намажете с боровинково сладко, след това изсипете втори пласт смес, като заравните хубаво, пак намажете от боровинковото сладко. И най накрая третия пласт. Поставете тортата в хладилника да стегне за няколко часа. След като е стегнала, махнете ринга и измажете тортата отгоре и отстрани с разбита сметана. Украсете по-желание.
P.S Тортата може да се направи вместо с бишкоти, а с натрошени бисквити или накъсани изрезки от блатове за торта ( продават се в магазините )
Няма коментари:
Публикуване на коментар