сряда, 19 януари 2022 г.

Бисквитена торта с бисквити "Закуска''

                                             ( С боровинково сладко или с шоколад )

 


Продукти:

1 голяма пакет биксвити ''Закуска'' ( бели )

1 малък пакет бисквити ''Закуска'' ( бели )

500 гр. маскарпоне

400 мл. течна подсладена сладкарска сметана

Есенция

За пълнеж:

Ако е шоколадова - 5-6 с.л течен шоколад.

Ако е с боровинки - боровинково сладко.

Още:

Прясно мляко за потапяне на бисквитите

Начин на приготвяне на крема:

В купа разбийте с миксер сметаната до средно пухкав крем. Тогава добавете маскарпонето, като продължите да разбивате до получаване на хубав гъст крем. Прибавете есенцията. ( Ако тортата е шоколадова прибавете към крема и течния шоколад ) В продълговата тепсийка с размери 20/30 см. наредете 8 бр. от бисквитите, като всяка сме натопили обилно в прясното мляко. Отгоре мажем с крем ( Ако е с боровинково сладко, намазваме отгоре със сладко ) Отново потапяме 8 бр. бисквити в прясно мляко и подреждаме. Намазваме с крем. Така до изразходване на всички бисквити и крем. ( Горе долу се получават 4 пласта бисквити и крем ) Най отгоре тортата се намазва с крем и се поръсва със смлени орехи. Украсява се по-желание. Поставя се в хладилника да престой 5-6 часа или за едно денонощие.

P.S. Аз направих половината торта с шоколад, а другата половина с боровинково сладко. Така успях да опитам и от двата вида торта. Получи се невероятно лека и вкусна торта. Може да се сервира нарязана на парчета или с помощта на лъжица за сладолед се изрязват топки. Украсете по-желание.












Няма коментари:

Публикуване на коментар

сряда, 19 януари 2022 г.

Бисквитена торта с бисквити "Закуска''

                                             ( С боровинково сладко или с шоколад )

 


Продукти:

1 голяма пакет биксвити ''Закуска'' ( бели )

1 малък пакет бисквити ''Закуска'' ( бели )

500 гр. маскарпоне

400 мл. течна подсладена сладкарска сметана

Есенция

За пълнеж:

Ако е шоколадова - 5-6 с.л течен шоколад.

Ако е с боровинки - боровинково сладко.

Още:

Прясно мляко за потапяне на бисквитите

Начин на приготвяне на крема:

В купа разбийте с миксер сметаната до средно пухкав крем. Тогава добавете маскарпонето, като продължите да разбивате до получаване на хубав гъст крем. Прибавете есенцията. ( Ако тортата е шоколадова прибавете към крема и течния шоколад ) В продълговата тепсийка с размери 20/30 см. наредете 8 бр. от бисквитите, като всяка сме натопили обилно в прясното мляко. Отгоре мажем с крем ( Ако е с боровинково сладко, намазваме отгоре със сладко ) Отново потапяме 8 бр. бисквити в прясно мляко и подреждаме. Намазваме с крем. Така до изразходване на всички бисквити и крем. ( Горе долу се получават 4 пласта бисквити и крем ) Най отгоре тортата се намазва с крем и се поръсва със смлени орехи. Украсява се по-желание. Поставя се в хладилника да престой 5-6 часа или за едно денонощие.

P.S. Аз направих половината торта с шоколад, а другата половина с боровинково сладко. Така успях да опитам и от двата вида торта. Получи се невероятно лека и вкусна торта. Може да се сервира нарязана на парчета или с помощта на лъжица за сладолед се изрязват топки. Украсете по-желание.












Няма коментари:

Публикуване на коментар