понеделник, 18 април 2022 г.

Торта ''Ferrero Rocher''

 

Продукти за блатовете за форма с размери 24 см.

7 бр. яйца
10 с.л захар
5 с.л какао
5 с.л брашно
2 ч.л бакпулвер
200 гр. смляни лешници ( Може да ги запечете за по-добър вкус )
Есенция

За крема:

200 гр. шоколад
200 гр. меко масло
5-6 с.л течен шоколад Нутела
Няколко вафли с лешников крем
Есенция

За сиропиране:

Захарен сироп

Начин на приготвяне на блатовете:

В купа сложете яйцата и захарта и разбийте с миксер до пухкава смес. Започнете последователно да добавяте брашното, какаото, бакпулвера, есенцията, лешниците
( Заделете малко от тях да облепите отстрани тортата ) Получената смес разпределете в две еднакви форми за торта с размери 24 см, които са покрити с хартия за печене. В предварително загрята фурна изпечете на 180 градуса за около половин час или до готовност. Извадете блатовете от фурната и оставете да се охладят напълно.

Начин на приготвяне на крема:

Разтопете шоколада на водна баня и оставете да се охлади леко. В друга купа разбийте маслото до пухкавост. Прибавяйте постепенно от леко охладения шоколад ( лъжица по лъжица ) Добавете и натрошените вафли и течния шоколад Нутела и есенцията. Разбъркайте хубаво цялата смес.

Сглобяване на тортата:

Изрежете блатовете на половина по хоризонтал. Получават се 4 блата. Поставете в ринг за торта първия блат. Сиропирайте леко със захрания сироп. Намажете крем с дебелина около 1 см. Покрийте с втория блат. Сиропирайте го. Намажете с крем. И така до четвъртия блат. Поставете тортата в хладилника да се охлади. ( Отделете си малко от крема за измазване на тортата отстрани ) Извадете тортата от хладилника и махнете ринга. Измажете отстрани със заделения крем. Облепете отстрани със смлените лешници. Отгоре декорирайте тортата с бонбони ''Ferrero Rocher'''.

Насладете се на една много вкусна, много шоколадова и кадифена торта.








Няма коментари:

Публикуване на коментар

понеделник, 18 април 2022 г.

Торта ''Ferrero Rocher''

 

Продукти за блатовете за форма с размери 24 см.

7 бр. яйца
10 с.л захар
5 с.л какао
5 с.л брашно
2 ч.л бакпулвер
200 гр. смляни лешници ( Може да ги запечете за по-добър вкус )
Есенция

За крема:

200 гр. шоколад
200 гр. меко масло
5-6 с.л течен шоколад Нутела
Няколко вафли с лешников крем
Есенция

За сиропиране:

Захарен сироп

Начин на приготвяне на блатовете:

В купа сложете яйцата и захарта и разбийте с миксер до пухкава смес. Започнете последователно да добавяте брашното, какаото, бакпулвера, есенцията, лешниците
( Заделете малко от тях да облепите отстрани тортата ) Получената смес разпределете в две еднакви форми за торта с размери 24 см, които са покрити с хартия за печене. В предварително загрята фурна изпечете на 180 градуса за около половин час или до готовност. Извадете блатовете от фурната и оставете да се охладят напълно.

Начин на приготвяне на крема:

Разтопете шоколада на водна баня и оставете да се охлади леко. В друга купа разбийте маслото до пухкавост. Прибавяйте постепенно от леко охладения шоколад ( лъжица по лъжица ) Добавете и натрошените вафли и течния шоколад Нутела и есенцията. Разбъркайте хубаво цялата смес.

Сглобяване на тортата:

Изрежете блатовете на половина по хоризонтал. Получават се 4 блата. Поставете в ринг за торта първия блат. Сиропирайте леко със захрания сироп. Намажете крем с дебелина около 1 см. Покрийте с втория блат. Сиропирайте го. Намажете с крем. И така до четвъртия блат. Поставете тортата в хладилника да се охлади. ( Отделете си малко от крема за измазване на тортата отстрани ) Извадете тортата от хладилника и махнете ринга. Измажете отстрани със заделения крем. Облепете отстрани със смлените лешници. Отгоре декорирайте тортата с бонбони ''Ferrero Rocher'''.

Насладете се на една много вкусна, много шоколадова и кадифена торта.








Няма коментари:

Публикуване на коментар