събота, 26 ноември 2022 г.

Бонбонени баклавички

 


Необходими продукти:

6 бр. фини кори за баклава
6 с.л разтопено масло
5 с.л мед
100 гр. печени орехи
100 гр. печен шам фъстък
Настъргана кора от 1 лимон

Начин на приготвяне:

Намажете всяка кора с по 1 с.л от разтопеното масло и ги сложете една върху друга. Печете в загрята фурна до хубав златен загар. Когато поизстинат ги стиснете и разчупете с ръце, така че да заприличат на галета. Прибавете едросмляните орехи и шам фъстък, меда и лимоновата кора. Започваме да месим с ръце, все едно месим хляб. Оставете в хладилника за 1 час. След което извадете и оформете топчета голями колкото орех или продълговати форми. Разтопете шоколад и декорирайте. Насладете се на бонбонените баклавички които не се сиропират, защото се топят в устата.  












Няма коментари:

Публикуване на коментар

събота, 26 ноември 2022 г.

Бонбонени баклавички

 


Необходими продукти:

6 бр. фини кори за баклава
6 с.л разтопено масло
5 с.л мед
100 гр. печени орехи
100 гр. печен шам фъстък
Настъргана кора от 1 лимон

Начин на приготвяне:

Намажете всяка кора с по 1 с.л от разтопеното масло и ги сложете една върху друга. Печете в загрята фурна до хубав златен загар. Когато поизстинат ги стиснете и разчупете с ръце, така че да заприличат на галета. Прибавете едросмляните орехи и шам фъстък, меда и лимоновата кора. Започваме да месим с ръце, все едно месим хляб. Оставете в хладилника за 1 час. След което извадете и оформете топчета голями колкото орех или продълговати форми. Разтопете шоколад и декорирайте. Насладете се на бонбонените баклавички които не се сиропират, защото се топят в устата.  












Няма коментари:

Публикуване на коментар