понеделник, 20 март 2023 г.

Безглутеново хлебче




Продукти:

2 бр. яйца
2/3 кофичка кисело мляко
50 гр. масло
1 ч.ч брашно от нахут
1 ч.ч брашно от ориз
1 ч.ч царевично брашно ( чаената чаша е със съвместимост 200 мл )
40 гр. нишесте от тапиока
50 гр. брашно от ленено семе
1 к.л сол
1 1/2 к.л сода за хляб

( По-желание може да сложите 1-2 с.л чия, която е предварително накисната в 2-3 с.л вода за 15 мин.)

Начин на приготвяне:

В купа разбийте яйцата с вилица, добавете киселото мляко, в което предварително сте сложили солта и киселото мляко. Към тази смес се добавят брашната, които са пресяти през сито. Прибавят се и нишестето от тапиока и лененото семе. Всичко се разбърква много добре. Добавя се и разтопеното масло. Получава се гъсто но не твърдо тесто. Изсипва се в продълговата форма, която е покрита с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор и долен реотан за 10 минути, след което на 170 градуса за още 30-35 мин. до суха клечка. 






Няма коментари:

Публикуване на коментар

понеделник, 20 март 2023 г.

Безглутеново хлебче




Продукти:

2 бр. яйца
2/3 кофичка кисело мляко
50 гр. масло
1 ч.ч брашно от нахут
1 ч.ч брашно от ориз
1 ч.ч царевично брашно ( чаената чаша е със съвместимост 200 мл )
40 гр. нишесте от тапиока
50 гр. брашно от ленено семе
1 к.л сол
1 1/2 к.л сода за хляб

( По-желание може да сложите 1-2 с.л чия, която е предварително накисната в 2-3 с.л вода за 15 мин.)

Начин на приготвяне:

В купа разбийте яйцата с вилица, добавете киселото мляко, в което предварително сте сложили солта и киселото мляко. Към тази смес се добавят брашната, които са пресяти през сито. Прибавят се и нишестето от тапиока и лененото семе. Всичко се разбърква много добре. Добавя се и разтопеното масло. Получава се гъсто но не твърдо тесто. Изсипва се в продълговата форма, която е покрита с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор и долен реотан за 10 минути, след което на 170 градуса за още 30-35 мин. до суха клечка. 






Няма коментари:

Публикуване на коментар