понеделник, 20 март 2023 г.

Oформяне на питка N:9



Питката е от козуначено тесто. Брашното е 1300.

Разделете тестото на 14 топки ( като две от тях са малко по-голями ) Те са за център на питката. Останалите топки разточете на малки кръгове с диаметър 20-22 см. Разпределете ги на четири места по 3 платки, като по между им ги намазвате с мазнина. Всяка кубчинка разрежете на по 8 триъгълника. Две от кубчинките оформете както е показано на снимка 1 и подредете в тепсийка с размери 32 см. ( както е показано на снимка номер 3 ) Останалите две кубчинки оформете както е показано на снимка номер 2 и подредете в тепсийката. Поставете едното от по големите топки в средата на тепсийката. С останалото по-голямо топче, можете да направите мрежа и да обърнете с нея топчето в средата на питката. Но това е по-желание. Може и така да си е. Оставете питката да втаса и да удвой обема си. Намажете с разбит жълтък с малко олио и 2-3 капки вода. Печете в загрята фурна на 180 градуса до хубав загар.


















Няма коментари:

Публикуване на коментар

понеделник, 20 март 2023 г.

Oформяне на питка N:9



Питката е от козуначено тесто. Брашното е 1300.

Разделете тестото на 14 топки ( като две от тях са малко по-голями ) Те са за център на питката. Останалите топки разточете на малки кръгове с диаметър 20-22 см. Разпределете ги на четири места по 3 платки, като по между им ги намазвате с мазнина. Всяка кубчинка разрежете на по 8 триъгълника. Две от кубчинките оформете както е показано на снимка 1 и подредете в тепсийка с размери 32 см. ( както е показано на снимка номер 3 ) Останалите две кубчинки оформете както е показано на снимка номер 2 и подредете в тепсийката. Поставете едното от по големите топки в средата на тепсийката. С останалото по-голямо топче, можете да направите мрежа и да обърнете с нея топчето в средата на питката. Но това е по-желание. Може и така да си е. Оставете питката да втаса и да удвой обема си. Намажете с разбит жълтък с малко олио и 2-3 капки вода. Печете в загрята фурна на 180 градуса до хубав загар.


















Няма коментари:

Публикуване на коментар