Продукти:
3 яйца
1 ч.ч кисело мляко
1 ч.л сода бикарбонат без глутен
1/2 ч.ч шарлан ( или олио )
1 ч.ч оризово брашно
1/2 ч.ч царевично брашно
1 ч.л бакпулвер без глутен
1 ч.л сол
Приготвяне:
В купа разбийте яйцата с вилица. Сложете содата към киселото мляко и леко разбъркайте. Изсипете при яйцата. Прибавете и шарлана и разбъркайте хубаво. В друга купа смесете оризовото брашно и царевичното брашно, заедно със солта и бакпулвера. Разбъркайте и прибавете в купата с яйцата. Бъркайте с телена бъркалка до еднородна смес. Печете на 170 градуса до суха клечка.
петък, 31 март 2023 г.
Безглутенов оризово-царевичен хляб
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
петък, 31 март 2023 г.
Безглутенов оризово-царевичен хляб
Продукти:
3 яйца
1 ч.ч кисело мляко
1 ч.л сода бикарбонат без глутен
1/2 ч.ч шарлан ( или олио )
1 ч.ч оризово брашно
1/2 ч.ч царевично брашно
1 ч.л бакпулвер без глутен
1 ч.л сол
Приготвяне:
В купа разбийте яйцата с вилица. Сложете содата към киселото мляко и леко разбъркайте. Изсипете при яйцата. Прибавете и шарлана и разбъркайте хубаво. В друга купа смесете оризовото брашно и царевичното брашно, заедно със солта и бакпулвера. Разбъркайте и прибавете в купата с яйцата. Бъркайте с телена бъркалка до еднородна смес. Печете на 170 градуса до суха клечка.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар