събота, 9 септември 2023 г.

Oформяне на питка N 11

 


Питката е от 1.300 кг. брашно. Тепсийка с размери 32 см.

Разделете тестото на 12 равни части. Всяка част оформете на хубави топки. 8 бр. топки наредете една до друга в тавичка която е покрита с хартия. Една топка заделете за център на питката. Останалите три топки разточете на кръг с размери около 24 см. Поставете ги един върху друг, като помежду им ги намажете с масло. Нарежете образувалата се кубчинка на 8 бр. триъгълника. Всеки триъгълник разрежете в средата. Промушете острия ъгъл отдолу нагоре за да се образува красиво листенце. Подредете листенцата между всяка топка. В средата сложете топката за център. Получава се красива питка цвете.













Няма коментари:

Публикуване на коментар

събота, 9 септември 2023 г.

Oформяне на питка N 11

 


Питката е от 1.300 кг. брашно. Тепсийка с размери 32 см.

Разделете тестото на 12 равни части. Всяка част оформете на хубави топки. 8 бр. топки наредете една до друга в тавичка която е покрита с хартия. Една топка заделете за център на питката. Останалите три топки разточете на кръг с размери около 24 см. Поставете ги един върху друг, като помежду им ги намажете с масло. Нарежете образувалата се кубчинка на 8 бр. триъгълника. Всеки триъгълник разрежете в средата. Промушете острия ъгъл отдолу нагоре за да се образува красиво листенце. Подредете листенцата между всяка топка. В средата сложете топката за център. Получава се красива питка цвете.













Няма коментари:

Публикуване на коментар