понеделник, 13 ноември 2023 г.

Пухкав шоколадов блат за торта

 


Продукти за форма 20 см.

4 яйца
200 гр. захар
200 мл. течност - може да сложите пр. мляко, фанта портокал, вода, лимонада, и др.
270 гр. брашно
30 гр. какао
200 мл. олио
1 бакпулвер
Есенция

Продукти за форма 26-28 см.


6 яйца
300 гр. захар
300 мл. течност - може да сложите пр. мляко, фанта портокал, вода, лимонада, и др.
300 мл. олио
390 гр. брашно
60 гр. какао
1 1/2 пак.бакпулвер
Есенция

Начин на приготвяне:


Разбийте яйцата със захарта до побеляване за 10 мин. не по малко. Към получената смес добавете на тънка струйка олиото и избраната от вас напитка. Разбийте около 1 мин. След това добавете пресятото брашно смесено с какаото и бакпулвера и разбъркайте с шпатула. Прибавете и есенцията. Получената смес изсипете във форма за торта, която е покрита с хартия за печене. Печете в загрята фурна на 180 градуса за около 45-50 мин. Проверете с дървено шишче. Готовия блат извадете от формата и оставете да се охлади.

П.С. От тази смес могат да се направят шоколадови мъфини. Като може да се добавят портокалови корички или шоколадови капки.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

понеделник, 13 ноември 2023 г.

Пухкав шоколадов блат за торта

 


Продукти за форма 20 см.

4 яйца
200 гр. захар
200 мл. течност - може да сложите пр. мляко, фанта портокал, вода, лимонада, и др.
270 гр. брашно
30 гр. какао
200 мл. олио
1 бакпулвер
Есенция

Продукти за форма 26-28 см.


6 яйца
300 гр. захар
300 мл. течност - може да сложите пр. мляко, фанта портокал, вода, лимонада, и др.
300 мл. олио
390 гр. брашно
60 гр. какао
1 1/2 пак.бакпулвер
Есенция

Начин на приготвяне:


Разбийте яйцата със захарта до побеляване за 10 мин. не по малко. Към получената смес добавете на тънка струйка олиото и избраната от вас напитка. Разбийте около 1 мин. След това добавете пресятото брашно смесено с какаото и бакпулвера и разбъркайте с шпатула. Прибавете и есенцията. Получената смес изсипете във форма за торта, която е покрита с хартия за печене. Печете в загрята фурна на 180 градуса за около 45-50 мин. Проверете с дървено шишче. Готовия блат извадете от формата и оставете да се охлади.

П.С. От тази смес могат да се направят шоколадови мъфини. Като може да се добавят портокалови корички или шоколадови капки.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар