Продукти:
8 бр. яйца
1 л. прясно мляко
1 ч.ч захар
Ванилия
За карамела:
1 ч.ч захар
Начин на приготвяне:
В купа разбийте яйцата заедно със захарта ( аз разбивах с миксер ) Добавете към сместа прясното мляко и ванилията. Получената смес разбъркайте много добре и прецедете през ситна цедка. Карамелизирайте захарта на котлона и разпределете карамела в 8-9 алуминиеви чашки. Изсипете и яйчената смес върху карамела. Подредете по 4-5 чашки ( на два пъти печете ) във фрайъра, отначало на 170 градуса за 7 минути, а после на 100 градуса за 25 минути. В моя случай еър фрайъра е на Филипс. А резултата е Уау. Уникално гладък, вкусен и сладък крем карамел. Не обичам крем карамел, но този определено ме впечатели.










Няма коментари:
Публикуване на коментар