Продукти:
За палачинките:
3 броя яйца
3 ч.ч прясно мляко
Брашно като за боза (около 2 ч.ч)
Какао
За крема:
1 1/2 ч.ч тиквено пюре
4 с.л захар
200 мл. сладка течна сметана за разбиване
1/2 консерва "дулсе де лече"
1 желатин
Индийско орехче
Канела
Джинджифил
Приготвяне:
Изпича се тиквата и се пасира с пасатор.След това се премерва необходимото количество и се слага в него захар на вкус.Разбърква се до стопяването на захарта.Овкусяваме с канела, джинджифил и индийско орехче.Оставяме готовото тиквено пюре да се охлади и се захващаме с палачинките.Мисля че всяко едно семейство си има своя рецепта за палачинки и няма смисъл да давам много обяснения за тях.Следващата стъпка е да направим крема.Разбиваме сметаната на сняг , а после прибавяме дулсе де лечето и тиквата.После при непрекъснато бъркане прибавяме на тънка струйка втечнения желатин.Тортата която показвам на снимките , отгоре е с крем пудинг на д-р Йоткер (какао).Исках просто нещо да експериментирам.Но не е необходимо да се слага този крем.Тортата си е вкусна изцяло само с тиквения крем.Сглобяването на тортата става по следният начин: В тортена форма слагаме отдолу палачинка, пласт от крема, палачинка и така до изчерване на крема.Готовата торта украсяваме по желание и я слагаме в хладилника да престои няколко часа.След като разряах тортата с възхита установих , че комбинацията на карамел в крема и приятното ухание на тиква бе така неустоимо.
Няма коментари:
Публикуване на коментар