понеделник, 9 ноември 2015 г.

Масленки

Maсленките от моето детство. Крехки и вкусни, топят се в устата. Гризваш и затваряш устата , броиш до 10 и те са се разтопили вече !





Продукти:

1 ч.ч. мас
2 ч.ч. пудра захар
4 ч.ч. брашно тип 500
2 бр. ванилия

Приготвяне:

Свинската мас, неразтопена, се разбива с 1 ч.ч. пудра захар до побеляване на сместа. Добавят се брашното и ванилията. Меси се маслено тесто с нетрошлива консистенция.
Разточва се на лист с дебелина 7-8 мм. Режат се правоъгълници с приблизителни размери 5-6 на 3-4 см. Изрезките се премесват и отново се разточват.
Операцията се повтаря, докато тестото свърши. Всяко парче се надрасква или се надупчва с вилица.
Пече се в загрята фурна на 160-180⁰ за 20 минути в тава с хартия за печене. След като ги извадим от фурната, изчакваме 5 минути и тогава ги овалваме обилно в пудра захар, защото ще се натрошат когато са много горещи.





















Няма коментари:

Публикуване на коментар

понеделник, 9 ноември 2015 г.

Масленки

Maсленките от моето детство. Крехки и вкусни, топят се в устата. Гризваш и затваряш устата , броиш до 10 и те са се разтопили вече !





Продукти:

1 ч.ч. мас
2 ч.ч. пудра захар
4 ч.ч. брашно тип 500
2 бр. ванилия

Приготвяне:

Свинската мас, неразтопена, се разбива с 1 ч.ч. пудра захар до побеляване на сместа. Добавят се брашното и ванилията. Меси се маслено тесто с нетрошлива консистенция.
Разточва се на лист с дебелина 7-8 мм. Режат се правоъгълници с приблизителни размери 5-6 на 3-4 см. Изрезките се премесват и отново се разточват.
Операцията се повтаря, докато тестото свърши. Всяко парче се надрасква или се надупчва с вилица.
Пече се в загрята фурна на 160-180⁰ за 20 минути в тава с хартия за печене. След като ги извадим от фурната, изчакваме 5 минути и тогава ги овалваме обилно в пудра захар, защото ще се натрошат когато са много горещи.





















Няма коментари:

Публикуване на коментар