понеделник, 2 ноември 2015 г.
Mешана туршия
Продукти:
Саламура за един буркан от компот (800 гр)
1 с.л захар
1/2 с. л сол
1 аспирин на дъното на буркана + 1 аспирин най отгоре върху зеленчуците
Оцет до долната резка на буркана
Черен пипер , дафинов лист и 1 скилидка чесън
Приготвяне:
Бурканите се зареждат със саламурата. Пълнят се със зеленчуци по избор нарязани на едро . Зеле , морков , зелен домат , чушки , карфиол , корнишони . Залива се буркана до горе с вода . Най отгоре се слага аспирина. Затварят се с капачка , разклащат се 2-3 дни за да се разтвори добре солта . След 4-5 дни е готова за консумация . Много хрупкава и вкусна става
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
понеделник, 2 ноември 2015 г.
Mешана туршия
Продукти:
Саламура за един буркан от компот (800 гр)
1 с.л захар
1/2 с. л сол
1 аспирин на дъното на буркана + 1 аспирин най отгоре върху зеленчуците
Оцет до долната резка на буркана
Черен пипер , дафинов лист и 1 скилидка чесън
Приготвяне:
Бурканите се зареждат със саламурата. Пълнят се със зеленчуци по избор нарязани на едро . Зеле , морков , зелен домат , чушки , карфиол , корнишони . Залива се буркана до горе с вода . Най отгоре се слага аспирина. Затварят се с капачка , разклащат се 2-3 дни за да се разтвори добре солта . След 4-5 дни е готова за консумация . Много хрупкава и вкусна става
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)






Няма коментари:
Публикуване на коментар