Продукти:
150 гр.брашно ( 1ч.ч с връх )
75 гр.масло
4 яйца
1 к.л сол
1 к.л захар
250 мл. вода
Рецепта за крем Патисери от този линк http://anistoyneva.blogspot.bg/2017/02/blog-post_2.html
Приготвяне:
На котлона се слага водата , маслото , солта и захарта да заврът. След това изведнъж се прибавя брашното и се бърка с дървена лъжица до получаване на хомогенна смес. Маха се от котлона и се оставя леко да се охлади.Към охладената вече смес се прибавят едно по едно яйцата като се бърка продължително до получаване на тесто.Оставя се леко да се охлади . От така приготвената смес се оформят топчета колкото орех (топят се дланите с вода )и се редят в тепсия покрита с кухненска хартия на разстояние едно от друго 2-3 см,защото набъбват доста . Пекът се в предварително загрята силна фурна до покафеняване . Фурната се изключва и не се вадят 30 минути ( за да не спаднат) като изстинат се пъллнят с ванилов крем или крем за торти на Д-р Йоткер. Подходящ за пълнене и много вкусен крем е крем Патисери ( рецептата е в линка по горе). Ръсят се с пудра захар или разтопен шоколад.
Заповядайте в кулинарната ми страница:
https://www.facebook.com/КУЛИНАРНИТЕ-ИЗКУШЕНИЯ-НА-АНИ-1457801904531739/













Няма коментари:
Публикуване на коментар