сряда, 25 ноември 2015 г.

Пиле в сладко-кисел сос със зеленчуци




Продукти:

1 бр. Пилешки гърди пеперуда
1 белтък
3-4 с.л. царевично нишесте
2-3 моркова
2-3 чушки ( зелени и червени )
200 гр. гъби
1 бр. тиквичка
карфиол
чесън на вкус

За соса:

100 гр. захар (кафява или бяла)
200 мл. ябълков оцет
2 ч.л доматен концентрат (кетчуп)
1 с.л соев сос
1 1/2 с.л царевично нишесте  разтворено в малко вода
4-5 скилидки чесън

Приготвяне:

Нарязваме пилешкото месо на жулиени и прибавяме белтъка .Поръсваме с нишестето  и разбъркваме .Оставяме го в хладилника за 30 минути.Нарязваме зеленчуците по желание.Слагаме мазнина в тигана и прибавяме месото да се запържи до златисто кафяво.За по дебела обвивка , винаги можете да добавите още от нишестето.Готовото месо изва
ждаме  в чиния и оставяме на страна, Отново слагаме малко мазнина в тиган , слагаме зеленчуците заедно с чесъна да се задушат под капак ( да останат хрупкави) Изваждаме зеленчуците в чиния и ги оставяме на страна .В тигана слагаме продуктите за соса , когато заври се прибавя разтвореното нишесте. Сосът ще се сгъсти. Коригирайте вкусово , като добавите ако е необходимо още сол , захар , оцет. Накрая добавете месото , зеленчуците и нарязан пресен чесън

                                      НАСЛАДЕТЕ СЕ НА НЕУСТОИМИЯ СЛАДКО-КИСЕЛ ВКУС!






                                                      Рецептата е взета от блога на Люси Ефтимова

Няма коментари:

Публикуване на коментар

сряда, 25 ноември 2015 г.

Пиле в сладко-кисел сос със зеленчуци




Продукти:

1 бр. Пилешки гърди пеперуда
1 белтък
3-4 с.л. царевично нишесте
2-3 моркова
2-3 чушки ( зелени и червени )
200 гр. гъби
1 бр. тиквичка
карфиол
чесън на вкус

За соса:

100 гр. захар (кафява или бяла)
200 мл. ябълков оцет
2 ч.л доматен концентрат (кетчуп)
1 с.л соев сос
1 1/2 с.л царевично нишесте  разтворено в малко вода
4-5 скилидки чесън

Приготвяне:

Нарязваме пилешкото месо на жулиени и прибавяме белтъка .Поръсваме с нишестето  и разбъркваме .Оставяме го в хладилника за 30 минути.Нарязваме зеленчуците по желание.Слагаме мазнина в тигана и прибавяме месото да се запържи до златисто кафяво.За по дебела обвивка , винаги можете да добавите още от нишестето.Готовото месо изва
ждаме  в чиния и оставяме на страна, Отново слагаме малко мазнина в тиган , слагаме зеленчуците заедно с чесъна да се задушат под капак ( да останат хрупкави) Изваждаме зеленчуците в чиния и ги оставяме на страна .В тигана слагаме продуктите за соса , когато заври се прибавя разтвореното нишесте. Сосът ще се сгъсти. Коригирайте вкусово , като добавите ако е необходимо още сол , захар , оцет. Накрая добавете месото , зеленчуците и нарязан пресен чесън

                                      НАСЛАДЕТЕ СЕ НА НЕУСТОИМИЯ СЛАДКО-КИСЕЛ ВКУС!






                                                      Рецептата е взета от блога на Люси Ефтимова

Няма коментари:

Публикуване на коментар