Продукти:
1 бр. Пилешки гърди пеперуда
1 белтък
3-4 с.л. царевично нишесте
2-3 моркова
2-3 чушки ( зелени и червени )
200 гр. гъби
1 бр. тиквичка
карфиол
чесън на вкус
За соса:
100 гр. захар (кафява или бяла)
200 мл. ябълков оцет
2 ч.л доматен концентрат (кетчуп)
1 с.л соев сос
1 1/2 с.л царевично нишесте разтворено в малко вода
4-5 скилидки чесън
Приготвяне:
Нарязваме пилешкото месо на жулиени и прибавяме белтъка .Поръсваме с нишестето и разбъркваме .Оставяме го в хладилника за 30 минути.Нарязваме зеленчуците по желание.Слагаме мазнина в тигана и прибавяме месото да се запържи до златисто кафяво.За по дебела обвивка , винаги можете да добавите още от нишестето.Готовото месо изва
НАСЛАДЕТЕ СЕ НА НЕУСТОИМИЯ СЛАДКО-КИСЕЛ ВКУС!
Рецептата е взета от блога на Люси Ефтимова





Няма коментари:
Публикуване на коментар