петък, 3 февруари 2017 г.

Баварски гевреци



Продукти:

800 гр. брашно
200 мл. топла вода
200 мл. топло прясно мляко
20 гр. мая
1 с.л захар
1 с.л сол
50 мл. олио

За варенето:

2 литра вода
5-6 ч.л сода бикарбонат
1 с.л сол

Още: Сусам за поръсване

Приготвяне:

В топлото прясно мляко и вода разтворете маята (без да шупва) .Добавете захар , сол , олио.Сипете сместа в пресято брашно и замесете меко тесто.Tестото (без да втасва) се разделя на 11 части .Оформят се хубави топчета и се редят на плот намазан с олио.Намазват се и отгоре с олио .Оставете ги за около 10-15 минути .Включете фурната на 200 градуса.На котлона сложете съд със 2 литра вода.Всяко топче , разделяте на две части.От всяка част правите два фитила дълги 30 см .Усукват се един около друг и се събират двата края (да образуват кръг).Добре съединете че се разтварят при варенето .Във вече врящата вода добавете содата и солта.Пускате едно по едно всяко геврече за 30-40 секунди .Изваждате ги с решетъчна лъжица върху кърпа посипана със сусам.Редите ги в тава покрита с хартия със сусама нагоре.Печем във вече загрята фурна на 200 градуса









Рецептата е от блога на Ваня Джорджевич

Няма коментари:

Публикуване на коментар

петък, 3 февруари 2017 г.

Баварски гевреци



Продукти:

800 гр. брашно
200 мл. топла вода
200 мл. топло прясно мляко
20 гр. мая
1 с.л захар
1 с.л сол
50 мл. олио

За варенето:

2 литра вода
5-6 ч.л сода бикарбонат
1 с.л сол

Още: Сусам за поръсване

Приготвяне:

В топлото прясно мляко и вода разтворете маята (без да шупва) .Добавете захар , сол , олио.Сипете сместа в пресято брашно и замесете меко тесто.Tестото (без да втасва) се разделя на 11 части .Оформят се хубави топчета и се редят на плот намазан с олио.Намазват се и отгоре с олио .Оставете ги за около 10-15 минути .Включете фурната на 200 градуса.На котлона сложете съд със 2 литра вода.Всяко топче , разделяте на две части.От всяка част правите два фитила дълги 30 см .Усукват се един около друг и се събират двата края (да образуват кръг).Добре съединете че се разтварят при варенето .Във вече врящата вода добавете содата и солта.Пускате едно по едно всяко геврече за 30-40 секунди .Изваждате ги с решетъчна лъжица върху кърпа посипана със сусам.Редите ги в тава покрита с хартия със сусама нагоре.Печем във вече загрята фурна на 200 градуса









Рецептата е от блога на Ваня Джорджевич

Няма коментари:

Публикуване на коментар