неделя, 8 ноември 2015 г.

Песто от босилек с орехови ядки



Продукти:

3 връзки босилек
1 скилидка чесън
1/2 ч.ч орехови ядки
50 гр. сирене пармезан
100 мл. зехтин екстра върджин

Приготвяне:

Ореховите ядки се запържват на сух тиган до златист цвят. Листата от босилек се измиват , подсушават се и се поставят в блендер.Прибавят се ореховите ядки ,обелената и нарязана скилидка чесън.Сместа се смила , след като се налива зехтинът , като разбиването продължава.Накрая се добавя настъганият на ситно пармезан.Сосът се разбърква добре.Пестото се съхранява в стъклен буркан в хладилник за 2-3 седмици .Сосът е подходящ за намазване на брускети (препечени филийки).Овкусяване на крутони, спагети и салати.







Няма коментари:

Публикуване на коментар

неделя, 8 ноември 2015 г.

Песто от босилек с орехови ядки



Продукти:

3 връзки босилек
1 скилидка чесън
1/2 ч.ч орехови ядки
50 гр. сирене пармезан
100 мл. зехтин екстра върджин

Приготвяне:

Ореховите ядки се запържват на сух тиган до златист цвят. Листата от босилек се измиват , подсушават се и се поставят в блендер.Прибавят се ореховите ядки ,обелената и нарязана скилидка чесън.Сместа се смила , след като се налива зехтинът , като разбиването продължава.Накрая се добавя настъганият на ситно пармезан.Сосът се разбърква добре.Пестото се съхранява в стъклен буркан в хладилник за 2-3 седмици .Сосът е подходящ за намазване на брускети (препечени филийки).Овкусяване на крутони, спагети и салати.







Няма коментари:

Публикуване на коментар