Продукти:
3 връзки босилек
1 скилидка чесън
1/2 ч.ч орехови ядки
50 гр. сирене пармезан
100 мл. зехтин екстра върджин
Приготвяне:
Ореховите ядки се запържват на сух тиган до златист цвят. Листата от босилек се измиват , подсушават се и се поставят в блендер.Прибавят се ореховите ядки ,обелената и нарязана скилидка чесън.Сместа се смила , след като се налива зехтинът , като разбиването продължава.Накрая се добавя настъганият на ситно пармезан.Сосът се разбърква добре.Пестото се съхранява в стъклен буркан в хладилник за 2-3 седмици .Сосът е подходящ за намазване на брускети (препечени филийки).Овкусяване на крутони, спагети и салати.
Няма коментари:
Публикуване на коментар