Рецепта : 200 мл. пр. мляко,половин кубче мая-20 гр. или 1 пакетче от 7 гр. суха мая,1 с.л. захар и 2 с. л. брашно се размесват и се оставя сместа да шупне.Добавяме 3 яйца (единия жълтък отделяме за намазване на питката),200 гр. кисело мляко и 50 мл. олио,1 ч.л. сол и брашно около 750 гр. Замесваме меко тесто,оставяме да се отпусне тестото за 20 мин. и разточваме на голяма правоъгълна кора с дебелина 1 см. Мажем кората с олио,режем ленти по ширина и навиваме на руло.Слагаме усуканата питка в тенджера с диаметър 20 см. и височина 10 см. Предварително слагаме хартия по стените и дъното на тенджерата. Питката втасва докато напълни тавата. Мажем отгоре с разбития с 2 с.л. пр. мляко и 2 с.л. олио жълтък и печем на 180 градуса .Готовата питка е с височина 21 см
неделя, 8 ноември 2015 г.
Питка в тенджере
Рецепта : 200 мл. пр. мляко,половин кубче мая-20 гр. или 1 пакетче от 7 гр. суха мая,1 с.л. захар и 2 с. л. брашно се размесват и се оставя сместа да шупне.Добавяме 3 яйца (единия жълтък отделяме за намазване на питката),200 гр. кисело мляко и 50 мл. олио,1 ч.л. сол и брашно около 750 гр. Замесваме меко тесто,оставяме да се отпусне тестото за 20 мин. и разточваме на голяма правоъгълна кора с дебелина 1 см. Мажем кората с олио,режем ленти по ширина и навиваме на руло.Слагаме усуканата питка в тенджера с диаметър 20 см. и височина 10 см. Предварително слагаме хартия по стените и дъното на тенджерата. Питката втасва докато напълни тавата. Мажем отгоре с разбития с 2 с.л. пр. мляко и 2 с.л. олио жълтък и печем на 180 градуса .Готовата питка е с височина 21 см
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
неделя, 8 ноември 2015 г.
Питка в тенджере
Рецепта : 200 мл. пр. мляко,половин кубче мая-20 гр. или 1 пакетче от 7 гр. суха мая,1 с.л. захар и 2 с. л. брашно се размесват и се оставя сместа да шупне.Добавяме 3 яйца (единия жълтък отделяме за намазване на питката),200 гр. кисело мляко и 50 мл. олио,1 ч.л. сол и брашно около 750 гр. Замесваме меко тесто,оставяме да се отпусне тестото за 20 мин. и разточваме на голяма правоъгълна кора с дебелина 1 см. Мажем кората с олио,режем ленти по ширина и навиваме на руло.Слагаме усуканата питка в тенджера с диаметър 20 см. и височина 10 см. Предварително слагаме хартия по стените и дъното на тенджерата. Питката втасва докато напълни тавата. Мажем отгоре с разбития с 2 с.л. пр. мляко и 2 с.л. олио жълтък и печем на 180 градуса .Готовата питка е с височина 21 см
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар