петък, 6 ноември 2015 г.

Портокалово парфе



Продукти за блата:

3 яйца
3 с.л захар
3 с.л брашно

Разделят се жълтъците от белтъците.Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол , жълтъците се разбиват със захарта на пяна. Към жълтъците внимателно с дървена лъжица се добавят белтъците , като се разбърква внимателно. Накрая се добавя пресятото брашно.Пече се в тортена форма 26 см, с хартия в предварително загрята фурна на 180 градуса до суха клечка.

Продукти за бял крем:

250 мл. прясно мляко
3 с.л захар
1/2 пакет пудинг ванилия
1 желатин
200 мл сметана течна сладкарска

Продукти за оранжев крем:

250 мл. фреш от портокал (прецежда се )
3 с.л захар
1/2  пакет пудинг ванилия
1 желатин
200 мл сметана течна сладкарска

Продукти за портокаловото желе:

200 мл портокалов сок (прецежда се)
1 пакет и половина желатин
3-4 с.л захар

Приготвяне на млечния бял крем:

Загрява се млякото със захарта , добавя се предварително разтвореният пудинг с няколко лъжици вода и се сварява крем за 3-4 минути.Желатина се разтваря в 100 мл вода .Като набъбне се слага на водна баня до втечняването му.Разбива се 200 мл, сметана и се добавя към охладения крем с желатина.

Приготвяне на портокаловия крем:

Загрява се сокът на портокала със захарта , добавя се предварително разтвореният пудинг и се сварява крем за 3-4 минути.Желатина се разтваря по указание  и заедно с разбитата сметана се прибавя към крема охладен.

Сглобяване на парфето:

Върху охладеният блат се слага от белия крем малко в средата върху него  от оранжевия крем , после пак бял и така до изчерпване .Получава се шарка зебра.Парфето се прибира за 5-6 часа в хладилника да стегне.От 200 мл портокалов сок и 3 с.л захар се приготвя желе с 1 пакет и половин желатин . С това желе се покрива парфето.Може да се декорира с портокали

                                                         ВКУСА Е МНОГО СВЕЖ И АРОМАТЕН !








Няма коментари:

Публикуване на коментар

петък, 6 ноември 2015 г.

Портокалово парфе



Продукти за блата:

3 яйца
3 с.л захар
3 с.л брашно

Разделят се жълтъците от белтъците.Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол , жълтъците се разбиват със захарта на пяна. Към жълтъците внимателно с дървена лъжица се добавят белтъците , като се разбърква внимателно. Накрая се добавя пресятото брашно.Пече се в тортена форма 26 см, с хартия в предварително загрята фурна на 180 градуса до суха клечка.

Продукти за бял крем:

250 мл. прясно мляко
3 с.л захар
1/2 пакет пудинг ванилия
1 желатин
200 мл сметана течна сладкарска

Продукти за оранжев крем:

250 мл. фреш от портокал (прецежда се )
3 с.л захар
1/2  пакет пудинг ванилия
1 желатин
200 мл сметана течна сладкарска

Продукти за портокаловото желе:

200 мл портокалов сок (прецежда се)
1 пакет и половина желатин
3-4 с.л захар

Приготвяне на млечния бял крем:

Загрява се млякото със захарта , добавя се предварително разтвореният пудинг с няколко лъжици вода и се сварява крем за 3-4 минути.Желатина се разтваря в 100 мл вода .Като набъбне се слага на водна баня до втечняването му.Разбива се 200 мл, сметана и се добавя към охладения крем с желатина.

Приготвяне на портокаловия крем:

Загрява се сокът на портокала със захарта , добавя се предварително разтвореният пудинг и се сварява крем за 3-4 минути.Желатина се разтваря по указание  и заедно с разбитата сметана се прибавя към крема охладен.

Сглобяване на парфето:

Върху охладеният блат се слага от белия крем малко в средата върху него  от оранжевия крем , после пак бял и така до изчерпване .Получава се шарка зебра.Парфето се прибира за 5-6 часа в хладилника да стегне.От 200 мл портокалов сок и 3 с.л захар се приготвя желе с 1 пакет и половин желатин . С това желе се покрива парфето.Може да се декорира с портокали

                                                         ВКУСА Е МНОГО СВЕЖ И АРОМАТЕН !








Няма коментари:

Публикуване на коментар