неделя, 8 ноември 2015 г.

Тутманик без втасване



Продукти:

1 кг. брашно
1 кубче свежа мая (42 гр)
1 ч.л захар
1 ч.л сол
4 яйца
1 ч.ч хладка вода
350 гр. сирене

За намазване: 200 гр. разтопено масло
За гланц отгоре: 1 жълтък + 2 с.л олио

Приготвяне:

В купа разтваряме маята в хладката вода , добавяме захарта и около 1/2 ч.ч брашно, разбъркваме и оставяме да шупне. В друга голяма купа, пресяваме 2 ч.ч брашно, добавяме и солта. Правим в средата кладенче и прибавяме предварително разбитите яйца и шупналата мая. Разбъркваме с лъжица. Прибавяме и останалото брашно постепенно, защото сместа може да не поеме цялото количество брашно. Трябва да се получи леко и еластично тесто. Разточваме правоъгъглна кора с дебелина около 2 см .Намазваме кората с масло и ръсим със сирене.Сгъваме кората като плик за писмо.Обръщаме сгънатата кора отдолу (прегънатата страна отдолу) .Разточваме до първоначлани размери и пак намазваме с мазнина и сирене и прегъваме като плик - така три пъти  ( като третият път не се разточва а само се обръща). В тава покрита с хартия се  поставя обърната кора.Нарязваме прегънатата кора по начин който е показан по надолу на снимката. Притискаме всяко триъгълниче по средата с точилка за да се разтворят хубаво корите.Тутманикът втасва докато се пече.Намазваме с яйце и печем на 170 градуса в незагрята фурна.

                                            Заповядайте в кулинарната ми страница:
https://www.facebook.com/КУЛИНАРНИТЕ-ИЗКУШЕНИЯ-НА-АНИ-1457801904531739/











Няма коментари:

Публикуване на коментар

неделя, 8 ноември 2015 г.

Тутманик без втасване



Продукти:

1 кг. брашно
1 кубче свежа мая (42 гр)
1 ч.л захар
1 ч.л сол
4 яйца
1 ч.ч хладка вода
350 гр. сирене

За намазване: 200 гр. разтопено масло
За гланц отгоре: 1 жълтък + 2 с.л олио

Приготвяне:

В купа разтваряме маята в хладката вода , добавяме захарта и около 1/2 ч.ч брашно, разбъркваме и оставяме да шупне. В друга голяма купа, пресяваме 2 ч.ч брашно, добавяме и солта. Правим в средата кладенче и прибавяме предварително разбитите яйца и шупналата мая. Разбъркваме с лъжица. Прибавяме и останалото брашно постепенно, защото сместа може да не поеме цялото количество брашно. Трябва да се получи леко и еластично тесто. Разточваме правоъгъглна кора с дебелина около 2 см .Намазваме кората с масло и ръсим със сирене.Сгъваме кората като плик за писмо.Обръщаме сгънатата кора отдолу (прегънатата страна отдолу) .Разточваме до първоначлани размери и пак намазваме с мазнина и сирене и прегъваме като плик - така три пъти  ( като третият път не се разточва а само се обръща). В тава покрита с хартия се  поставя обърната кора.Нарязваме прегънатата кора по начин който е показан по надолу на снимката. Притискаме всяко триъгълниче по средата с точилка за да се разтворят хубаво корите.Тутманикът втасва докато се пече.Намазваме с яйце и печем на 170 градуса в незагрята фурна.

                                            Заповядайте в кулинарната ми страница:
https://www.facebook.com/КУЛИНАРНИТЕ-ИЗКУШЕНИЯ-НА-АНИ-1457801904531739/











Няма коментари:

Публикуване на коментар