четвъртък, 5 ноември 2015 г.

Дамски каприз




    Този сладкиш е много лесен за приготвяне и изключително вкусен , и успешен на 100 %


Продукти:

1 пакет краве масло (125 гр)
1 ч.ч пудра захар
5 жълтъка
1 ч.ч кисело мляко
2 ч.ч брашно
1 бакпулвер
1 ванилия

За глазурата: 5 белтъка + 1 ч.ч  кристална захар

Приготвяне:

Жълтъците се разбиват с пудрата захар до получаване на пухкава пяна.Прибавят се кисело мляко и разтопено масло.Брашното се пресява заедно с бакпулвера и се прибавя към сместа.Всичко се смесва много добре , като накрая се прибавя и ванилията. В тепсиика  (или форма за торта) покрита с кухненска хартия се изсипва сместа.Блатът се слага да се изпече в предварително загрята фурна на 180 градуса. Вече готов сладкишът се намава със сладко или мармалад.Разбиват се 5 жълтъка на сняг със 1 ч.ч кристална захар , като захарта се изсипва по малко към белтъците докато се разбиват.С белтъчната смес се маже сладкишът или шприцова с шприц.Така приготвеният сладкиш се поставя в фурната на много слаб огън , да се суши без да променя белият си цвят.Само по повърхността да се получи леко порозовяване.









Няма коментари:

Публикуване на коментар

четвъртък, 5 ноември 2015 г.

Дамски каприз




    Този сладкиш е много лесен за приготвяне и изключително вкусен , и успешен на 100 %


Продукти:

1 пакет краве масло (125 гр)
1 ч.ч пудра захар
5 жълтъка
1 ч.ч кисело мляко
2 ч.ч брашно
1 бакпулвер
1 ванилия

За глазурата: 5 белтъка + 1 ч.ч  кристална захар

Приготвяне:

Жълтъците се разбиват с пудрата захар до получаване на пухкава пяна.Прибавят се кисело мляко и разтопено масло.Брашното се пресява заедно с бакпулвера и се прибавя към сместа.Всичко се смесва много добре , като накрая се прибавя и ванилията. В тепсиика  (или форма за торта) покрита с кухненска хартия се изсипва сместа.Блатът се слага да се изпече в предварително загрята фурна на 180 градуса. Вече готов сладкишът се намава със сладко или мармалад.Разбиват се 5 жълтъка на сняг със 1 ч.ч кристална захар , като захарта се изсипва по малко към белтъците докато се разбиват.С белтъчната смес се маже сладкишът или шприцова с шприц.Така приготвеният сладкиш се поставя в фурната на много слаб огън , да се суши без да променя белият си цвят.Само по повърхността да се получи леко порозовяване.









Няма коментари:

Публикуване на коментар