петък, 15 януари 2016 г.

Крем ''Дипломат''




Продукти:

6 яйца
2 ч. ч.захар
6 с. л.брашно
1 л прясно мляко, поне с 3% масленост
3 пакетчета желатин – 30 г
1 есенция лимон
2 ванилии
2 с. л. какао "Д-р Йоткер"
По желание може да се добавят: Натрошени бисквитки , боровинки и захаросани портокалови корички

Приготвяне:


Отделяме жълтъците от белтъците.Към жълтъците  добавяме захарта, брашното и млякото, разбъркваме добре и варим на бавен огън до сгъстяване.
Към крема прибавяме желатина, предварително накиснат в около 150 мл вода и втечнен на водна баня. Оставяме крема да изстине, като разбъркваме  периодично, за да не хване кора.
Добавят се ванилиите.
Белтъците се разбиват на сняг с малко пудра захар и се добавят към охладения ванилов крем.
Отделяме една купа от крема, към която добавяме какаото.Във ваниловия крем добавяме есенцията с лимон.
В мокра кексова форма изсипваме ваниловия крем, а върху него изливаме струя какаов крем. Ако бързаме, след като кремът изстине напълно, слагаме формата във фризера за около половин час и после я преместваме в хладилника. След няколко часа той е готов. Готовият крем се изважда от формата,като тя се потапя в съд с гореща вода за минутка-две, за да се отлепи сместа

                                        Заповядайте в кулинарната ми страница:
https://www.facebook.com/КУЛИНАРНИТЕ-ИЗКУШЕНИЯ-НА-АНИ-1457801904531739/





Няма коментари:

Публикуване на коментар

петък, 15 януари 2016 г.

Крем ''Дипломат''




Продукти:

6 яйца
2 ч. ч.захар
6 с. л.брашно
1 л прясно мляко, поне с 3% масленост
3 пакетчета желатин – 30 г
1 есенция лимон
2 ванилии
2 с. л. какао "Д-р Йоткер"
По желание може да се добавят: Натрошени бисквитки , боровинки и захаросани портокалови корички

Приготвяне:


Отделяме жълтъците от белтъците.Към жълтъците  добавяме захарта, брашното и млякото, разбъркваме добре и варим на бавен огън до сгъстяване.
Към крема прибавяме желатина, предварително накиснат в около 150 мл вода и втечнен на водна баня. Оставяме крема да изстине, като разбъркваме  периодично, за да не хване кора.
Добавят се ванилиите.
Белтъците се разбиват на сняг с малко пудра захар и се добавят към охладения ванилов крем.
Отделяме една купа от крема, към която добавяме какаото.Във ваниловия крем добавяме есенцията с лимон.
В мокра кексова форма изсипваме ваниловия крем, а върху него изливаме струя какаов крем. Ако бързаме, след като кремът изстине напълно, слагаме формата във фризера за около половин час и после я преместваме в хладилника. След няколко часа той е готов. Готовият крем се изважда от формата,като тя се потапя в съд с гореща вода за минутка-две, за да се отлепи сместа

                                        Заповядайте в кулинарната ми страница:
https://www.facebook.com/КУЛИНАРНИТЕ-ИЗКУШЕНИЯ-НА-АНИ-1457801904531739/





Няма коментари:

Публикуване на коментар