понеделник, 25 януари 2016 г.

Лазаня с пилешко месо




Продукти:

2 бр. пилешки гърди
1 пакет кори за лазаня
около 300 гр. кашкавал
консерва с царевица
10 бр. черни маслини без костилка
2-3 бр. наситно нарязани кисели краставички

За доматения сос:

500-600 гр. стелиризирани домати
1 глава кромид
4 скилидки чесън
2-3 с.л олио
1 ч.л сол
1/2 ч.л захар
1 ч.л риган
1 ч.л черен пипер
1 ч.л чубрица

За бешамеловия сос:

250 мл. прясно мляко
40 гр. краве масло
2 с.л браашно
1/2 ч.л сол

Приготвяне:

Накълцайте на дребно пилешкото месо.Сложете го да се запържи в малко олио.За доматения сос задушете наситно нарязаните лук и чесън за няколко минути в зeхтина.Добавете доматите и овкусете със сол и захар.Доварете соса за 5 минути и добавете, наситно нарязаните кисели краставички, нарязаните маслинки и царевицата.Поръсете с подправките и разбъркаите добре.

За бешамеловия сос:

Разтопете кравето масло и запържете в него брашното.Снемете от огъня и при непрекъснато бъркане разредете с прясно мляко.Започнете да редите лазанята в продълговата тава.Сложете първо на дъното тънък пласт бял сос, отгоре ред кори, доматен сос, пилешко месо , настърган кашкавал , бешамел сос.Повторете тази последователност до изчерпване на корите, като завършите с пласт от кори, доматен сос , бешамелов сос и настърган кашкавал.Сложете лазанята да се пече в загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути






Няма коментари:

Публикуване на коментар

понеделник, 25 януари 2016 г.

Лазаня с пилешко месо




Продукти:

2 бр. пилешки гърди
1 пакет кори за лазаня
около 300 гр. кашкавал
консерва с царевица
10 бр. черни маслини без костилка
2-3 бр. наситно нарязани кисели краставички

За доматения сос:

500-600 гр. стелиризирани домати
1 глава кромид
4 скилидки чесън
2-3 с.л олио
1 ч.л сол
1/2 ч.л захар
1 ч.л риган
1 ч.л черен пипер
1 ч.л чубрица

За бешамеловия сос:

250 мл. прясно мляко
40 гр. краве масло
2 с.л браашно
1/2 ч.л сол

Приготвяне:

Накълцайте на дребно пилешкото месо.Сложете го да се запържи в малко олио.За доматения сос задушете наситно нарязаните лук и чесън за няколко минути в зeхтина.Добавете доматите и овкусете със сол и захар.Доварете соса за 5 минути и добавете, наситно нарязаните кисели краставички, нарязаните маслинки и царевицата.Поръсете с подправките и разбъркаите добре.

За бешамеловия сос:

Разтопете кравето масло и запържете в него брашното.Снемете от огъня и при непрекъснато бъркане разредете с прясно мляко.Започнете да редите лазанята в продълговата тава.Сложете първо на дъното тънък пласт бял сос, отгоре ред кори, доматен сос, пилешко месо , настърган кашкавал , бешамел сос.Повторете тази последователност до изчерпване на корите, като завършите с пласт от кори, доматен сос , бешамелов сос и настърган кашкавал.Сложете лазанята да се пече в загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути






Няма коментари:

Публикуване на коментар