събота, 6 февруари 2016 г.
Веган шоколадов мус от черен шоколад и ''Белтъчен'' сняг от нахутена вода
Акуафаба е алтернативен начин за заместване на яйца в рецепти. 100 % приложим при вегани и хора с алергии към яйцата.Феномeнално е как водата от сварен нахут се разбива с миксера и добива консистенция на белтъци.Опитайте този шоколадов мус, за да изпробвате сами процеса.
Продукти:
300 мл. вода от 200 гр.суров нахут
200 гр. натурален шоколад
5 с.л пудра захар
Приготвяне:
Накиснете нахута за една нощ и излейте водата.Залейте го с обилно количество вода и го сварете за час и половина.Може да използвате тенджере под налягане.Охладете течността напълно.Извадете с решетъчна лъжица зърната.Необходими са ви 300 мл. течност.Разтопете шоколада на водна баня.Охладете го.Прецедете студената вода от нахута и я разбийте,с помоща на миксер до меки връхчета или смес наподобяваща разбити белтъци.Добавете пудрата захар и разбийте отново.Внимателно добавете ''белтъците'' към стопения шоколад и бъркайте с шпатула.Сместа ще се втечни малко.Налейте шоколада в чашки и го охладете за няколко часа, за да стегне.Украсете красиво. Да ви е сладко!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
събота, 6 февруари 2016 г.
Веган шоколадов мус от черен шоколад и ''Белтъчен'' сняг от нахутена вода
Акуафаба е алтернативен начин за заместване на яйца в рецепти. 100 % приложим при вегани и хора с алергии към яйцата.Феномeнално е как водата от сварен нахут се разбива с миксера и добива консистенция на белтъци.Опитайте този шоколадов мус, за да изпробвате сами процеса.
Продукти:
300 мл. вода от 200 гр.суров нахут
200 гр. натурален шоколад
5 с.л пудра захар
Приготвяне:
Накиснете нахута за една нощ и излейте водата.Залейте го с обилно количество вода и го сварете за час и половина.Може да използвате тенджере под налягане.Охладете течността напълно.Извадете с решетъчна лъжица зърната.Необходими са ви 300 мл. течност.Разтопете шоколада на водна баня.Охладете го.Прецедете студената вода от нахута и я разбийте,с помоща на миксер до меки връхчета или смес наподобяваща разбити белтъци.Добавете пудрата захар и разбийте отново.Внимателно добавете ''белтъците'' към стопения шоколад и бъркайте с шпатула.Сместа ще се втечни малко.Налейте шоколада в чашки и го охладете за няколко часа, за да стегне.Украсете красиво. Да ви е сладко!
2 коментара:
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Заинтригувахте ме! Може би ще се престраша да опитам:) Бихте и споделили на вкус на какво приличат "белтъците" от нахутената вода?
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Трудно бих определила вкуса на нахутените " белтъци" .Нахутената вода си има вкус на нахут,но след разбиването и на пяна този вкус почти изчезва,а като се смеси с шоколада ,изобщо не се усеща.Вкусен и лек десерт. :)
ОтговорИзтриване