Продукти за канолите:
2 ч.ч брашно
2 с.л пудра захар
1 ч.л какао
1/2 ч.л канела
1/2 ч.л сол
1 ч.л ябълков оцет
1/2 ч.ч италианско вино Марсала или друго вино
3 с.л масло
1 яйце (белтъка се отделя за намазване)
2-3 ч.ч олио за пържене
Продукти за крема:
250 гр. Рикота
1 ч.ч заквасена сметана
1 бр.малка опаковка сладкарска сметана 200 мл.
1/2 ч.ч пудра захар
2 с.л шоколад нарязан на ситно
ванилия
2 с.л нарязани на ситно захаросани портокалови корички
Приготвяне:
В купа се смесват , брашното,захарта,какаото,канелата и солта. В сместа се прави кладенче и в него се сипват жълтъка,оцетът,виното и разтопеното масло.Омесва се меко тесто.Меси се най малко 2 минути.Увива се във фолио за свежо съхранение и се слага в хладилник за 2 часа.Тестото се разделя на две части и се разточва на много тънък лист. С форма за сладки или с чаша с тънък ръб и се изрязват кръгчета с диаметър 7-10 см. и се навиват на цилиндри около метални тръбовидни форми.Или се нарязват квадрати 10/10. Залепват се с малко белтък. Канолите се пържат заедно с формите за 3-4 минути в 4 см. загрято олио докато порозовеят от всички страни. Още докато са топли се отстраняват от формите и канолите се оставят да изстинат. Рикотата се разбива с миксер , добавя се захарта и се разбива още 1 минута. Добавят се и предварително разбита сладкарска сметана , заквасената сметана , портокаловите кори, ванилията и шоколадовите парченца. Канолите се пълнят с крема от двете страни. Украсяват се с по една коктейлна черешка от всяка страна. Поръсват се с пудра захар и се поднасят
Насладете се на този изискан и много вкусен сицилиански десерт !
Няма коментари:
Публикуване на коментар