Продукти:
Около 1 кг. брашно
200 гр. сирене
1/2 кубче прясна мая
2 яйца
1 ч.ч прясно мляко
1 ч.ч течна мазнина (микс от мас, олио и масло)
1 с.л захар
1 с.л сол
За поръсване: Сусам
За намазване: 1 яйце
Приготвяне:
Пресява се част от брашното (около 500-600 гр.) , слага се солта , захарта , яйцата, затопленото мляко което е размесено с маята и малко по-малко мазнината. Всичко се смесва добре , добавя се и останалото брашно до получаване на гладко тесто. Покрива се с кърпа и се oставя да втаса за 10-15 минути на топло. След като е втасало тестото се разделя на две части. Едната част се разточва на кръг и се разделя на 16 триъгълни парчета. Слага се сирене и се навива като кифличка. По същия начин се процедира и с друагата част. Кифличките се мажат с разбито яйце и се ръси със сусам. Поставят се в леко загрята фурна и се пече на 180 градуса.
Заповядайте в кулинарната ми страница:
https://www.facebook.com/КУЛИНАРНИТЕ-ИЗКУШЕНИЯ-НА-АНИ-1457801904531739/
Няма коментари:
Публикуване на коментар