Mного интересен десерт. Съвкупност от крем карамел и кекс. С превъзходен вкус и аромат
Продукти:
5 яйца
250 гр. натурално крема сирене
150 мл. прясно мляко
50 гр. краве масло
1 с.л лимонов сок
150 гр. захар
60 гр. брашно
20 гр. натурално нишесте (пшенично)
1/2 ч.л сол
ванилия
настъргана кора на лимон
Приготвяне:
Отделяме жълтъците от белтъците.Разбиваме първо белтъците докато , станат на пяна.След това добавяме захарта и разбиваме, докато станат пухкави.В друга купа разбиваме крема сиренето (по добре да бъде на стайна температура , защото по лесно се разбива) и постепенно наливаме към него прясното мляко (отново на стайна температура или много леко затоплено). Добавяме разтопеното краве масло и жълтъците един по един. Ароматизираме сместа с ванилия, настъргваме кора от лимон , прибавяме лимоновия сок и солта.Към белтъците прибавяме другата смес и разбъркваме внимателно, за да не спаднат белтъците.Пресяваме брашното и нишестето , добавяме ги към сместа на части и разбъркваме добре, за да няма бучици.Прехвърляме сместа в кръгла тавичка (моята с диаметър 25 см,) , на дъното на която сме поставили хартия за печене.Печем на водна баня , в загрята фурна на 160 градуса.Печем около 50-60 минути , след което оставяме сладкиша на леко отворена фурна , за да изстине напълно. По този начин той няма да спихне.След това режем и поднасяме
Рецептата е взета от блога на Винаги-Вкусно
Няма коментари:
Публикуване на коментар