Изискана сладост и финес !
Продукти:
2 яйцa
1 1/2 ч.ч брашно
1 ч.ч захар
1/2 ч.ч олио
1 к.ч кафе еспресо
1/2 пак. бакпулвер
2 с.л какао
1 ванилия
1 к.л сода
1 ч.л оцет
1/2 ч.ч прясно мляко в което е сложено 1 с.л лимонов сок
щипка сол
червена боя сладкарска
За сместа:
250 гр. крема сирене
1/2 ч.ч орехи
портокалови корички
Приготвяне:
Блата се приготвя като в купа слагаме пресятото брашно, бакпулвера, ванилията, какаото, солта и червената боя.(Сухите съставки без содата). В друга купа разбиваме яйцата заедно със захарта до пухкава смес. Прибавяме постепенно олиото , прясното мляко с лимоновия сок, и кафето. Накрая прибавяме и загасената в оцета сода. Започваме да разбиваме с миксера, като смесваме сухите и мокрите съставки, до получаването на хубава, еднородна и наситено червена смес. Изсипваме в тава покрита с хартия и поставяме в леко загрята фурна. Печем на 180 градуса. След като блата се изпече и напълно се охлади, се натрошава на трохи и се смесва с 250 гр. крема сирене, 1/2 ч.ч орехи наситно натрошени, портокалови корички наситно нарязани. Всичко се смесва много добре до получаването на еднородна смес от която се правят топчета колкото орех. Потапят се в разтопен шоколад и се украсяват пожелание
Заповядайте в моята кулинарна страница:
https://www.facebook.com/КУЛИНАРНИТЕ-ИЗКУШЕНИЯ-НА-АНИ-1457801904531739/
Няма коментари:
Публикуване на коментар