Продукти:
4 вафлени кори с размер 30/30
100 гр. черен шоколад
100 гр. бял шоколад
350 гр. тахан халва
200 гр. краве масло
50 гр. захар
100 мл. прясно мляко
Приготвяне:
В малка тенджерка сложете прясното мляко и кравето масло. Сложете на котлона и оставете да заври. Добавете захарта и разбъркайте до стопяването и. Натрошете халвата, белия и черния шоколад. Прибавете ги към маслото и млякото. Бъркайте непрекъснато, докато стане хомогенна смес. Отместете тенджерето от котлона и оставете да се охлади напълно. Вземете една кора и сложете няколко лъжици от крема върху нея. Разнесете равномерно навсякъде.Поставете отгоре втората кора, отново намажете със сместа. Така до изчерпване на корите. Опаковат се хубаво и стегнато с опаковачно фолио и се затискат с нещо тежко. Aз ги затиснах с две по дебели книги. Така престояват 24 часа. Нарязват се по желание. Украсяват се с шоколад.
Запоядайте в моята кулинарна страница:
https://www.facebook.com/КУЛИНАРНИТЕ-ИЗКУШЕНИЯ-НА-АНИ-1457801904531739/
Вкусно изглеждат! От къде да си закупя вафлени кори?
ОтговорИзтриване