Продукти за 60 бр. кифлички, ако искате по малко намалете продуктите наполовина
1 кг- 1100 брашно
42 гр. прясна мая ( 1 кубче)
6 бр. жълтъци
2 бр. яйца
240 гр. захар
1-2 щипки сол
400 мл. леко затоплено прясно мляко
настъргана кора от 1 лимон
2 бр. ванилова захар
100 гр. разтопено масло за доизмесване
За пълнеж по избор: Локум, шипков мармалад, течен шоколад
За намазване - 1-2 яйца
За поръсване - Захар, мак или филирани бадеми
Приготвяне:
В хладкото прясно мляко разтворете маята, 1 с.л захар и 2-3 с.л брашно. Оставете да шупне. Разбийте до побеляване 2 бр. яйца и 6 жълтъка и останалата захар. В предварително пресятото брашно в купа добавете солта, настърганата лимонова кора , шупналата мая, ваниловата захар и яйцата със захарта. Замесете меко тесто. Постепенно го доизмесете с маслото до цялото му изчерпване. Тестото се слага в намазнена купа, увива се с опаковачно фолио и се поставя на топло да втаса до утрояване на обема. Скед като тестото е втасало, без да го премесвате разделяте на три топки и всяка разточвате на кора дебела около 1 см. Разрязвате на триъгълници 12 или 16 бр, поставяте плънка по-желание и навивате на кифлички. Редите ги в тава покрита с хартия за печене.Оставете ги да втасат. Намажете ги с разбито яйце, поръсете със захар. Печете на 170 градуса до порозовяване
Заповядайте в моята кулинарна страница: https://www.facebook.com/КУЛИНАРНИТЕ-ИЗКУШЕНИЯ-НА-АНИ-1457801904531739/
Няма коментари:
Публикуване на коментар