събота, 15 октомври 2016 г.

Баница с истински български домашен вкус с кори Сърбиянка



Продукти:

1 пакет кори за баница Сърбиянка 400гр.
4 бр. яйца
1/2 кофичка кисело мляко
1/3 ч.ч олио
1/2 бакпулвер
1/2 ч.ч брашно
Разтопено масло за намазване на корите
Сирене за поръсване на корите

Приготвяне:

Прави се смес от яйцата, киселото мляко,олиото.бакпулвера и брашното. Сместа трябва да наподобява гъста палачинкова смес. Разгънете корите Сърбиянка без да ги разделяте.Намазвате най горната кора с разтопено масло. С четка намазвате обилно хубаво навсякъде и от сместа, отгоре поръсвате с натрошено сирене. Взимате по две кори и навивате на не много стегнато руло, което усуквате. Навива се на охлюв и се слага в средата на тава покрита с хартия и намазана с масло. По същия начин се процедира и с останалите кори, който се увиват около охлюва. Вече навита и подредена баницата в тавата се намазва отгоре с масло. Пече се на 200 градуса до златисто,в предварително загрята фурна за 30 минути. Уникален домашен вкус, който може да се постигне с кори Сърбиянка. Опитайте и ще видите! Приятен апетит.

                                             Заповядайте в моята кулинарна страница:
https://www.facebook.com/КУЛИНАРНИТЕ-ИЗКУШЕНИЯ-НА-АНИ-1457801904531739/









Няма коментари:

Публикуване на коментар

събота, 15 октомври 2016 г.

Баница с истински български домашен вкус с кори Сърбиянка



Продукти:

1 пакет кори за баница Сърбиянка 400гр.
4 бр. яйца
1/2 кофичка кисело мляко
1/3 ч.ч олио
1/2 бакпулвер
1/2 ч.ч брашно
Разтопено масло за намазване на корите
Сирене за поръсване на корите

Приготвяне:

Прави се смес от яйцата, киселото мляко,олиото.бакпулвера и брашното. Сместа трябва да наподобява гъста палачинкова смес. Разгънете корите Сърбиянка без да ги разделяте.Намазвате най горната кора с разтопено масло. С четка намазвате обилно хубаво навсякъде и от сместа, отгоре поръсвате с натрошено сирене. Взимате по две кори и навивате на не много стегнато руло, което усуквате. Навива се на охлюв и се слага в средата на тава покрита с хартия и намазана с масло. По същия начин се процедира и с останалите кори, който се увиват около охлюва. Вече навита и подредена баницата в тавата се намазва отгоре с масло. Пече се на 200 градуса до златисто,в предварително загрята фурна за 30 минути. Уникален домашен вкус, който може да се постигне с кори Сърбиянка. Опитайте и ще видите! Приятен апетит.

                                             Заповядайте в моята кулинарна страница:
https://www.facebook.com/КУЛИНАРНИТЕ-ИЗКУШЕНИЯ-НА-АНИ-1457801904531739/









Няма коментари:

Публикуване на коментар